Problem z wolnymi obrotami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Siema!
Mam problem z wolnymi obrotami samochodu. Gdy odpali, zaczyna się trząść, obroty spadają i w końcu gaśnie. Czasami potrafi "zgasnąć"(zaczyna się trząść i nie chce jechać) na skrzyżowaniu, światłach itp. Kopułka i palec wymienione. Auto z 94r, silnik 1.4 benzyna bez gazu.
Mam problem z wolnymi obrotami samochodu. Gdy odpali, zaczyna się trząść, obroty spadają i w końcu gaśnie. Czasami potrafi "zgasnąć"(zaczyna się trząść i nie chce jechać) na skrzyżowaniu, światłach itp. Kopułka i palec wymienione. Auto z 94r, silnik 1.4 benzyna bez gazu.
- tomcio06750
- Użytkownik
sprawdź sondę lambda bądź czujnik temp cieczy bo wszystko wskazuje na któreś z nich, a sprawdzałeś czy ma jakieś błędy na vag??
- tomcio06750
- Użytkownik
a dzieje się to także na ciepłym silniku?? kable łatwo sprawdzić weź spryskiwacz z wodą odpal go najlepiej żeby ciemno było i psikaj na przewody od razu zobaczysz że będzie choinka jak będą uszkodzone, swoją drogą mógłbyś opisać dokładnie kiedy się to dzieje,czy na zimnym tylko ,czy na ciepłym także jak się auto zachowuje w górnym zakresie obrotów i w ogóle..
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Na 90% wina lezy po stronie czujnika cieczy...u mnie jak byl uwalony to w zime odpalenie auta graniczylo z cudem...najczesciej konczylo sie na tym ze trzeba bylo go zapalic i delikatnie gazem regulowac obroty zeby byly ciut powyzej 1000 bo na wolnych obrotach robil "jkhsfdkjshkjsfhdsfdsfd";)...jak sie rozgrzal problem ustepowal.