[mk3]Jak wymontować kostkę elektr. ze stacyjki w mk3??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
DrLupus
Ma gadane
Ma gadane

[mk3]Jak wymontować kostkę elektr. ze stacyjki w mk3??

Post autor: DrLupus » wt cze 27, 2006 21:50

Witam,

Pytanie do wszystkich, którzy przerabiali ten temat czyli jak zdemontować kostkę elektryczną w stacyjce? Padło bowiem podejrzenie że to właśnie ona jest sprawczynią tego, że przy kręceniu kluczykiem kontrolki raz świecą a raz nie... Póki co mam zdemontowane: osłonę kolumny kierownicy oraz plastiki zasłaniające m.in. skrzynkę bezpieczników. Stacyjka jest generalnie "na wierzchu" ale nie wiem jak z niej wyjąć kostkę - nie widzę żadnych zaczepów, wkręcików itd. Z boku stacyjki jest tylko metalowa zaślepka... nie wiem też czy do tej operacji jest potrzebny demontaż kierownicy?? proszę o Waszą pomoc.
Ostatnio zmieniony wt cze 27, 2006 22:01 przez DrLupus, łącznie zmieniany 1 raz.

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » wt cze 27, 2006 21:54

demontaz kierownicy + demontaż całej obudowy stacyjki....

a kostka jest przykręcona śrubką....

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » wt cze 27, 2006 21:55

było to kilka razy, sam na takie posty odpisywałem mozesz poszukac w moich postach.
tutaj znalzłem jeden taki temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#494561 niebede tego przepisywał, poczytaj sobie

Awatar użytkownika
DrLupus
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: DrLupus » wt cze 27, 2006 22:06

Tak, ku_bi ma rację... pełno tematów... sorx za zawracanie głowy, ostatnio jak byłem na forum funkcja szukaj nie działała no i dzisiaj od razu zapodałem temacik :)

[ Dodano: Czw Cze 29, 2006 20:42 ]
Witam,

Powracam do tego tematu bo mam dylemat. Obiło mi się mianowicie o uszy że śruby którymi jest przykręcona stacyjka są "zrywalne" tzn. jak się je odkręci to koniec - nie można z powrotem przykręcić - czy to prawda??? Poza tym jak wygląda kwestia blokady kierownicy, immobilisera i wspomagania - czy rozbierając kierownicę jest ryzyko jakichś uszkodzeń w/w części?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”