MK3 1,8 ile pali??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 1,8 ile pali??
posiadam golfa 3 1800 92rok i pali mi 10, 11 litrów benzyny... czy to normalne?? jak nie to co może być przyczyną??? pozdrawiam...
Nie piszesz gdzie tyle pali, czy w miescie, czy na trasie, czy srednio. Jezeli w mieście to mój łyknie około 10l, jezeli trasa to około 7-8, a jak średnio to łatwo policzyć. Też troche się dziwiłem na początku po kupnie, że duzo ale mi palił wtedy w mieście przy zwykłej jeżdzie około 12l, no i okazało się, że podstawa wtrysku gumowa miała pękniecie i własnie to robiło bałagan w głowie komputerkowi.
Więc autko pali mi tyle srednio... tak wlasnie myslalem ze to troche duzo???? myslisz ze to cos z wtryskiem??Vasyl pisze:Nie piszesz gdzie tyle pali, czy w miescie, czy na trasie, czy srednio. Jezeli w mieście to mój łyknie około 10l, jezeli trasa to około 7-8, a jak średnio to łatwo policzyć. Też troche się dziwiłem na początku po kupnie, że duzo ale mi palił wtedy w mieście przy zwykłej jeżdzie około 12l, no i okazało się, że podstawa wtrysku gumowa miała pękniecie i własnie to robiło bałagan w głowie komputerkowi.
Posiadam golfa3 1.8GT,chcialem tylko powiedziec ze to normalne jego spalanie,nie ma co szukac bledu ktorego nie ma,to sa starsze silniki wiec ok 10l/100km w cyklu mieszanym trzeba liczyc.I co z tego skoro silnik 1.4 spali te same ilosci paliwa.Te samochody maja spory apetyt na paliwo,ale i tak sa piekne