Witam,
Posiadam Golfa III 1,4 Benzyna, ABD, 92r.
Mam dwa pytania:
1. Czy zasilanie anteny znajdującej się na dachu może być podłączone po stacyjce? Czy musi być pod ciągłe zasilanie wpięte?
2. Pobór prądu przy wyjętym kluczyku ze stacyjki wynosi 0,11A. Akumulator zasila przy zgaszonym silniku (wyłączone) radio SONY CDX-GT23 i zegarek. Czy taki pobór jest prawidłowy? Odłączając bezpiecznik od radia pobór spada do 0,01A
Zasilanie anteny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zasilanie anteny
1. Nawet nie po stacyjce a dopiero kiedy włączy się radio...przy wtyczce zasilającej radio kabelek najczęściej oznaczany jako "antenne", "remote"...
Re: Zasilanie anteny
Aha, to dzisiaj zobaczę. Wczoraj sprawdzałem miernikiem i pokazało mi że na tym przewodzie nie ma wcale prądu. Kostka ISO od radia była odłączona więc to pewnie dlatego.Qto pisze:1. Nawet nie po stacyjce a dopiero kiedy włączy się radio...przy wtyczce zasilającej radio kabelek najczęściej oznaczany jako "antenne", "remote"...
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zasilanie anteny
Oczywiscie ze dlatego. Na kablu remote czy tez antena (zwykle jest on niebieski) napiecie pojawia sie dopiero po wlaczeniu radia.B0rewicz0 pisze:Kostka ISO od radia była odłączona więc to pewnie dlatego.