jak kompleksowo ustawic pompe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Mam maly problem.Mialem przeciek w pompie (oring na bolcu LDA i membrama) i po montazu mam problem troche kopci i jest troche zamulony a wczesniej bylo OK. Jak wyregulowac? Pozatym wszystko OK. Z gory dzieki.Pozdrawiam.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Kompleksowo,to tylko u pompiarza na stole probierczym.yasina pisze:jak kompleksowo ustawic pompe
Domowym sposobem,to tylko metoda prób i błędów.
Dawka za dużo wkręcona,kąt wtrysku za późny (o ile wyjmowałeś pompę) i tego drugiego bym się czepiał przede wszystkim,bo piszesz-
Spróbuj odrobinkę pchnąć pompę w stronę silnika jeśli jest to AAZ sprzed 95 roku lub poluzować koło na fasolkach i przekręcić wałek pompy ociupinkę w prawo,gdy silnik jest po roku 95.yasina pisze:troche kopci i jest troche zamulony
Jak będzie poprawa,to wiesz,że tutaj siedzi problem i trzeba użyć czujnika zegarowego lub lampy stroboskopowej,aby ustawić to jak należy.
Witam.Pompy nie wyciagalem, a silnik jest z 91r. przynajmniej tak bylo w opisie z allegro bo pierwszy mi padl.Z poczatkiem wtrysku moze byc prawda bo byl wymieniany pasek.Pozatym niby dobrze pali z zabka obroty bez wzgledu na temperature silnika w granicach 900 bez ssania i 1100 z ssaniem, a jak zmniejsze dawke to troche dziwnie chodzi i nim trzesie.Pozdrawiam.