Problemy z odpalaniem.

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Biszkopcik321
Nowicjusz
Nowicjusz

Problemy z odpalaniem.

Post autor: Biszkopcik321 » wt sie 20, 2013 19:13

Witam.
Samochód: Volkswagen Bora 1.6 74kwh 101km. Benzyna + lpg ( lpg stag 4 zalożona w grudniu.)
Od jakiegoś czasu mam problemy z odpalaniem Mojej Bory. Powiem jak to było od początku. W Ciepłe dni odpala normalnie bez problemu "od strzała". Pojechałem do pracy na noc i jak rano wyszedłem samochod byl cały w rosie, tej nocy było ochłodzenie w nocy ale wiadomo jest lato więc temperatura dodatnia. Wsiadłem i auto w ogóle nie chciało odpalić, po przekręceniu kluczyka nie słychac bylo charakterystycznego "buczenia" (chyba pompka paliwa). Dopiero po kilkunastu próbach udało się uruchomic auto... Dojechałem do domu poszedłem spać i jak wyszedłem po południu jak już było cieplej i bardziej sucho to auto odpaliło bez problemu. Problem pojawia sie zawsze rano jak jest chłodniej i wilgotno... dwa razy auto nie odpaliło w ogóle. Dzisiaj rano kręcilem i czasami zalapal ale gasł i musiałemm potrzymac chwile na gazie tak jakby sie zalał bo nie chciał trzymać obrotów Po próbach odpalania na benzynie i na gazie). Jak auto odpali to działa wszystko bez problemu, silnik pracuje równo.
Bardzo proszę o pomoc gdyż jest to bardzo uciążliwe.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za każdą odpowiedź.

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Problemy z odpalaniem.

Post autor: marcin7x5 » wt sie 27, 2013 14:20

Do sprawdzenia przekaźnik odpowiadający za zasilanie pompy paliwa oraz przekaźnik zasilający sterownik silnika. Zalezy jaki masz kod silnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”