Witam.
Jak otworzyć zatrzaśniętą tylną klapę w Variancie?
Dziś odkręciłem zamek aby naprawić oświetlenie w bagażniku. Złożyłem i na sucho było OK.
Jak zamknęłem i tak zostało. Z kluczyka nic, z centrala nic a ztyłu od bażnika bez demolki plastiku też chyba nie da rady.
Może są jakieś inne patenty aby dostać się do zamka tylnej klapy i otworzyć bagażnik?
Pozdrawiam
az71
Zatrzaśnięta tylna klapa bażnika w Variancie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Prawdopodobnie spadlo ciegno klamki. Tez tak mialem - ale nie spadlo calkiem, wiec po kilku szarpnieciach puscilo. Chyba nie pozostanie nic innego jak dostac sie od wewnatrz. Plastiku nie zdejmiesz bez otwarcia bagaznika. ale mozesz nawiercic w nim otwor, chyba ok. 6-7 cm od podlogi i nieco na prawo (5 cm) od srodka (bedac wewnatrz auta). Jest tam dzwignia rygla, trzeba wsadzic w otwor jakis metalowy pret (srubokret) i starac sie przesunac dzwignie w lewo - o ile nic nie pomylilem. Jak bedziesz mial problem, zrob wiekszy otwor (np. 3 cm) to zobaczysz. Potem zakleisz czarnym tworzywem (np. z pudelka po CD).