Auto trudno wkręca się w obroty katalizator?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pacjent gofer 1,6 AZD niecałe pewne 200kkm. Zauważyłem, że gofer kolegi 1.6 śmiga błogo a mój słabo wkręca się w obroty. Cisnę do podłogi a ten muł nie chce jechać. EGR czyszczony, przepustnica również, świece wymieniane jakiś czas temu, olej filtry również. Znajomy wsiadł i podpowiedział, że kat musi być zapchany do tego przy pewnych obrotach buczy/huczy w aucie. teraz nei wiem jak sprawdzić przy najniższych kosztach czy to na pewno kat.?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Tak łopatologicznie to przyłożyć rękę do wydechu i zobaczyć czy dobrze "dmucha". Jak będzie źle dmuchało wczołgać się pod auto... i to było by na tyle.
Nie będę rozpisywał się jak do kata się dostać bo to chyba wiesz. Koszta przy pracy własnej zerowe
Nie będę rozpisywał się jak do kata się dostać bo to chyba wiesz. Koszta przy pracy własnej zerowe
W AZD jest już chyba przed katem złaczka. Możesz ja poluzowac/rozszczelnic uklad wydechowy i wtedy sprawdzić. Pewnie sypnie przy tym zabiegu błedami ale warto to zrobić. Nieraz złacze elastyczne lubi się rozsypac od srodka i przytkac kata.
Koleś poluzował kata w skrócie. Zmian nie było więc to nie kat. Ma mi sprawdzić wężyki podciśnieniowe, oraz wymienić uszczelkę wraz z oringami na kolektorku ssącym.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.