Golf 1.6 8v AKL problemy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 1.6 8v AKL problemy
Witam,
Mam problem ze swoim Golfem, mianowicie gdy go kupiłem nie zauważyłem, że brakuje większości kontrolek które powinny się pojawiać po przękreceniu kluczyka (jedyne które się pojawiają to: akumulator, immobiliser oraz hamulec ręczny) oraz braku wskazań temperatury i paliwa. Samochód został zdiagnozowany z błędem ECU oraz dwiema dodatkowymi stronami błędów które miałem powiedziane, że są pochodne od niesprawnego ECU który wymieniłem dzisiaj jednak poza cichszą pracą silniką i może trochę lepszą reakcją na wciśnięcie pedału gazu innych zmian nie ma, kontrolki i wskaźniki nadal nie działają, jutro wybieram się ponownie na diagnostykę jednak chciałem zapytać czy ktoś się spotkał z takimi objawami wcześniej i jakie może być ewentualne rozwiązanie problemu.
Z góry dziękuje za wszystkie porady
Mam problem ze swoim Golfem, mianowicie gdy go kupiłem nie zauważyłem, że brakuje większości kontrolek które powinny się pojawiać po przękreceniu kluczyka (jedyne które się pojawiają to: akumulator, immobiliser oraz hamulec ręczny) oraz braku wskazań temperatury i paliwa. Samochód został zdiagnozowany z błędem ECU oraz dwiema dodatkowymi stronami błędów które miałem powiedziane, że są pochodne od niesprawnego ECU który wymieniłem dzisiaj jednak poza cichszą pracą silniką i może trochę lepszą reakcją na wciśnięcie pedału gazu innych zmian nie ma, kontrolki i wskaźniki nadal nie działają, jutro wybieram się ponownie na diagnostykę jednak chciałem zapytać czy ktoś się spotkał z takimi objawami wcześniej i jakie może być ewentualne rozwiązanie problemu.
Z góry dziękuje za wszystkie porady
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Golf 1.6 8v AKL problemy
napisz o które konkretnie kontrolki chodzi...bo może po prostu Twój Golf nie jest wyposażony w niektóre z bajerów np: czujniki zużycia klocków hamulcowych, czujnik poziomu oleju, czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy, czujnik zapięcia pasów (akurat to jest bardzo rzadko spotykane)... także napisz o co konkretnie chodzi
brak kontrolki airbag czy ABS nie wróży nic dobrego...
brak kontrolki airbag czy ABS nie wróży nic dobrego...
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf 1.6 8v AKL problemy
CHECK ENGINE tam nie ma.
Zapala się tylko woda, olej, immo, poduchy, abs i akumulator.
Golf 1.6 8v AKL problemy
Dzisiaj wymieniłem licznik na inny od tego samego modelu i jako, że mam odblokowane ECU wszystko wróciło do normy poza migającą kontrolką immo (ale nie odcina zapłonu) i brak wskazań temp bądź paliwa ale sądze, że tu mogą być winne czujniki chociaż na VAG-COM nic nie pokazuje.
Re: Golf 1.6 8v AKL problemy
Witam.
Mam podobny problem-po włączeniu zapłonu nie zapala się kontrolka Check Engine,Czy to możliwe żeby w moim modelu nie występowała ta kontrolka ( Golf IV 1.6 8V AKL).Silnik normalnie odpala,lekki muł występuje ale możliwe że jest to spowodowane sporadycznym błędem sondy lambda.Skoro komp wykazał błąd lambdy to check tym bardziej powinien się zapalić ,a nawet nie powinien gasnąć tymczasem jako się rzekło w ogóle się nie zapala.Co radzicie?
Mam podobny problem-po włączeniu zapłonu nie zapala się kontrolka Check Engine,Czy to możliwe żeby w moim modelu nie występowała ta kontrolka ( Golf IV 1.6 8V AKL).Silnik normalnie odpala,lekki muł występuje ale możliwe że jest to spowodowane sporadycznym błędem sondy lambda.Skoro komp wykazał błąd lambdy to check tym bardziej powinien się zapalić ,a nawet nie powinien gasnąć tymczasem jako się rzekło w ogóle się nie zapala.Co radzicie?
Ostatnio zmieniony pn paź 14, 2013 19:26 przez TomEs, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Golf 1.6 8v AKL problemy
Jak napisał wyżej kolega agralaTomEs pisze:Witam.
agrala pisze:CHECK ENGINE tam nie ma.