erpek zdycha
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Al ca pono
- Nowicjusz
erpek zdycha
Mam Golfa 2 rocznik 91 silnik RP 90 KM monojetronic 1.8 dm sonda lambda i katalizator no i wszytsko bylo dobrze az nagle zgasl mi silnik na wolnych obrotach od tamtego czasu jest tak samo gdy uruchomie silnik chwile jest dobrze a po chwili dostaje kaszlu zaczyna schodzic do 500 i mniej obrotow i tak sie utrzymuje nawet dlugo ale w koncu gasnie gdy popompuje gazem troche to po jakichs 5 minutach jest dobrze i chodzi super nie gasnie zero problemow ale na poczatku gdy probuje nim jechac to szarpie bo silnik nie reagujac na wcisniety pedal gazu zyje wlasnym zyciem czyli zdycha i odzywa w efekcie zachowuje sie jak pijany zajac jednak jak juz mowilem efekt ten zanika po kilku minutach i raczej to nie jest zalezne od temperatury silnka poniewaz raz temperatura oleju miala 70 stopni wiec silnik niby cieply a to samo mysle ze zalezy to od czasu pracy od ostatniego uruchomieania silnika w kazdym badz razie nie wiem co mu jest i prosze o pomoc
- Al ca pono
- Nowicjusz
- Al ca pono
- Nowicjusz
mi jak pompa paliwa zdychała to auto też jeździło normalnie i paliło też normalnie.Może dwie takie sytuacje były gdzie auto się przydusiło (nie pamiętam czy zgasło) a kiedyś normalnie jechałem przyjechałem do kumpla auto zgasiłem i oki.Potem próbuje je odpalić i nic na popych i też nic i okazało się żę to pompa siadła.Żadnych szczególnych obiawów nie było.
PozdraVWiam - Tomek :pub:
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
- Al ca pono
- Nowicjusz