kierownica nie odbija
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kierownica nie odbija
Witam dziś znalazłem problem w moim golfie 3 otóż na parkingu pod marketem drugi bieg bez gazu kola do oporu w lewo puszczam kierownice kola samoczynnie się prostują natomiast kierownica do oporu w prawo puszczam kierownice i kierownica zostaje w miejscu auto jeździ w kolo gdzie problem?
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
kierownica nie odbija
łożysko amortyzatora, tak podejrzewam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
- Paweł Marek
- V.I.P.
kierownica nie odbija
Zła geometria , niewłaściwe ustawienie drążków (niesymetryczne) jesli coś z tym było robione albo jak kolega wyżej.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kierownica nie odbija
dodam coś od siebie,walczyliśmy z bratem z takim samym problemem w hondzie civic 5gen.
Najpierw regeneracja maglownicy- nicnie pomogło no może lekko zaczeła odbijać
wymiana dolnych sworzni- tutaj już była poprawa ale dalej to nie to
ustawienia zbierznosci nic nie dawały
Jeśli chodzi o golfa to zacznij od sprawdzenia zawieszenia, czyli sworznie jak są ok i reszta tulei niema luzów to jedź ustaw geometrię ale całą, nie tylko zbierzność ale i kąty, jeśli to nic nie da to wymień górne łożyska i poduszki.Na sam koniec jak nie będzie rezultatów to sprawdz wspomaganie nowy plyn ew wymiana maglownicy.
Najpierw regeneracja maglownicy- nicnie pomogło no może lekko zaczeła odbijać
wymiana dolnych sworzni- tutaj już była poprawa ale dalej to nie to
ustawienia zbierznosci nic nie dawały
Jeśli chodzi o golfa to zacznij od sprawdzenia zawieszenia, czyli sworznie jak są ok i reszta tulei niema luzów to jedź ustaw geometrię ale całą, nie tylko zbierzność ale i kąty, jeśli to nic nie da to wymień górne łożyska i poduszki.Na sam koniec jak nie będzie rezultatów to sprawdz wspomaganie nowy plyn ew wymiana maglownicy.
>>>>>White GL by Stary<<<<