Wymiana sprężyn na obnizone
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dzis nabylem komplet używanych sprezy obnizajacych wiem ze napewno po wymianie przednich trzeba zrobić zbieżność A jak to sie ma z tyłem?? Czy moge zalozyc najpierw tył a za tydzien, dwa tygonie przod, czy przez ten czas nic sie nie stanie z oponami
Nie, nic się nie stanie, bynajmniej u mnie nic się nie działo.
mówcie mi Puchacz.
A da sie jakos rozpoznać ile sprężyna ma - 40 czy -60 ?? Jest to dla mnie na tyle wazne bo z przodu wymienialem niedawno amory na seryjne a z tyłu nie wiem co mam bo poprzedni właściciel wkładał
Najlepiej po oznaczeniu. Ale jak nie wiesz jakie to spreżyny to pokaże życie ile siedzi.
Podam ci taki przykład, mam springi eibacha w MKIV i mają obniżać o -30mm, ale występują do MKIV chyba z cztery rodzaje przednich sprężyn i jak do diesla włożysz sprężyny z benzyny 1,4 to siądzie więcej niż te 30mm.
Podejrzewam że nie masz pojęcia jakie są klasy wagowe twoich sprężyn więc ciężko powiedzieć co z tego ci wyjdzie, a wszystko będzie jasne jak zamontujesz, nawet przy prawidłowo dobranej sprężynie producent podaje orientacyjną wartość obniżenia, i różnice mogą wahać się w granicach +-10mm.
Podejrzewam że nie masz pojęcia jakie są klasy wagowe twoich sprężyn więc ciężko powiedzieć co z tego ci wyjdzie, a wszystko będzie jasne jak zamontujesz, nawet przy prawidłowo dobranej sprężynie producent podaje orientacyjną wartość obniżenia, i różnice mogą wahać się w granicach +-10mm.
Dobra w takim razie kupie po prostu nowe amorki do przodu Dzieki za odpowiedzi