[MK3] Problem z tylnym lewym postojem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Britisz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK3] Problem z tylnym lewym postojem

Post autor: Britisz » czw cze 08, 2006 21:20

witam, mam problem gdy zapalam swiatla mijania lub postojowe pali mi sie z tylu w lampach tylko w prawej lampie, sprawdzalem zarowke , wymienilem nawet caly wklad lewej lampy i nic nie dalo , sprawdzilem kabel od tej lampy niby oki wyglada, teraz mam takie pytanie czy bezpiecznik jest jeden od tylnych swiatel mijania czy oddzielnei na kazda tylna lampe? bo tak pomyslalem ze moze bezpiecznik ale druga lampa dziala...... kabel od swiatla postojowego idzie od kazdej lampy osobno do deski rozdz. czy lacza sie w jeden od 2 lamp? co radzicie sprawdzic?

Pozdrawiam Bartek:)

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » czw cze 08, 2006 21:22

sprawdz masę Bartku !

Britisz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Britisz » czw cze 08, 2006 21:26

dziejo pisze:sprawdz masę Bartku !
heh sory za glupie pytanie ale nie znam sie az tak na elektryce wiec jesli mozesz to napsiz dokladnie co mam sprawdzic? bo jesli dobrze mysle to chodzi o czarny przewod ze musi byc podlaczony gdzies do auta tak?:P

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw cze 08, 2006 21:41

Oba lewe (przedni i tylny sa na jednym bezpieczniku, prawe na drugim. Jak z przodu po lewej świeci a z tyłu nie to bezpieczik odpada. Trzeba szukać przerwy na kablu szaro czarnym między skrzynka bezpieczników a lampą tylną lewą (leci koło lewego progu). Brak masydałby ciekawsze efekty jak równoczesne świecenie lub miganie wszystkcih żąrówek w tym kloszu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Britisz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Britisz » czw cze 08, 2006 22:04

oki to jutro posprawdzam jak sie uda cos zrobic to napisze co to bylo, dziex;]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”