W podszybiu sa glosniki wysokotonowe - tweetery a nie niskotonowe - woofery to raz.
Twetery zamontuj w podszybiu a woofery w drzwiach najlepiej na pierscienaich np z mdfu ktore nalezy przymocwac do karoseri drzwi.
Co do samej zwrotnicy to chyba nie ma wiekrzej filozofi. Na input zwrotnicy podajesz sygnal z jedengo kanalu radia odpowiednio plus i minus. Woofer to wyjscie na glosnik niskotonowy a tweeter na wysokotonowy. To samo z drugiej strony
jak to podłączyc???
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pierścienie z MDF'u wkłada się między głośnik a otwór montażowy w drzwiach. Dla porównania jakbym nie wyraził się dosyć jasno: To tak jak Śruba+Podkładka+Nakrętka Co to jest MDF i gdzie tego szukać masz napisane w FAQ. Ja na Twoim miejscu nie kupywałbym takich głośników jak podałeś w linku tylko np. Takie Magnata Cena taka sama a wg mnie jakość wykonania zdecydowanie lepsza i osiągi zresztą też.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
- wlasnie nie rozumiem o co dokładnie chodzi z tymi pierscieniami z mdf-u.
*chodzi o to, żeby głośnik był przymocowany do drzwi na sztywno. Przykręcając go do boczku nie zapewnisz mu stabilności. Boczek jest wciskany na plastikowych zatrzaskach… Pierścień przykręcasz blachowkrętami do blachy drzwi - siedzi sztywno. Do pierścieni przykręcasz głosniki. W ten oto sposób cała konstrukcja jest sztywna - o to nam chodzi .
- Moze ktos mi wytlumaczyc co to jest i gdzie je montowac dokladnie
*zobacz ten temat i np. tą fotkę(z FAQ). Gdzie montować - widzisz na fotach .
-oczywiscie gdzie dostac.
*samumu zrobić jak Kubus20 albo kupić np. tu (to znajomy Kubiego )
- Sorry za te lamerskie pytania ale wtych sprawach jestem naprawde zieony.
*lepsze takie pytania przed montażem niż po fakcie ...
Pozdr .
*chodzi o to, żeby głośnik był przymocowany do drzwi na sztywno. Przykręcając go do boczku nie zapewnisz mu stabilności. Boczek jest wciskany na plastikowych zatrzaskach… Pierścień przykręcasz blachowkrętami do blachy drzwi - siedzi sztywno. Do pierścieni przykręcasz głosniki. W ten oto sposób cała konstrukcja jest sztywna - o to nam chodzi .
- Moze ktos mi wytlumaczyc co to jest i gdzie je montowac dokladnie
*zobacz ten temat i np. tą fotkę(z FAQ). Gdzie montować - widzisz na fotach .
-oczywiscie gdzie dostac.
*samumu zrobić jak Kubus20 albo kupić np. tu (to znajomy Kubiego )
- Sorry za te lamerskie pytania ale wtych sprawach jestem naprawde zieony.
*lepsze takie pytania przed montażem niż po fakcie ...
Pozdr .
:bylo: :bajer:
i tu Ciebie zaskocze, ale w teście, odsłuchu i porównaniu Magnata pobiły spokojnie i porównywane sa do... Hertzadzikgtc pisze:Ja na Twoim miejscu nie kupywałbym takich głośników jak podałeś w linku tylko np. Takie Magnata Cena taka sama a wg mnie jakość wykonania zdecydowanie lepsza i osiągi zresztą też.
a tańsze o 100PLNów
i nie są to porównania chłopców spod remizy
Łuki, dosyć ciekawe porównanie. Teraz już wiem co będę kupywał do mojego Golfa jak przyjdzie na to czas i będą pieniądze. A co do Magnatów to miałem możliwość przez 230km słuchać muzyki właśnie z nich (bez wzmacniacza, na radiu sony xplode) i grały całkiem przyjemnie, dlatego je poleciłem. Wszystko zależy od pieniędzy jakimi dysponujemy, jakby każdy miał kase to wszystko brało by się z najwyższej półki, a wiadomo jak jest i szuka się kompromisów możliwości/cena.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
Zwrotnice można zamontować wszędzie, przecież to nie jest słoń. A jak nie wiesz jak przymocować to kup w jakimś markecie taką samoprzylepną taśmę montażową [ona ma z 1 strony rzep a z drugiej jest bardzo mocny klej] Podklejasz najpierw jedno, potem drugie i nic nie lata. Ja jak będę kupywał głośniki to zwrotnice schowam w drzwi i podkleje właśnie tą taśmą.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt: