Przedni zderzak MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Przedni zderzak MK2
Miałem drobne oparcie o ściane moim MK2 i przesunął mi się przedni zderzak o jakieś
4-5 cm. Myślełem żeby go odkręcić i "nastawić" ale nie mogę znależć wszystkich śrubek
Może wie ktoś gdzie one są i ile ich wogóle jest może jakiś schemacik ktoś ma ?? Będe wdzięczny pozdrawiam
4-5 cm. Myślełem żeby go odkręcić i "nastawić" ale nie mogę znależć wszystkich śrubek
Może wie ktoś gdzie one są i ile ich wogóle jest może jakiś schemacik ktoś ma ?? Będe wdzięczny pozdrawiam
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
1.8 GT ??
Srubek jest 4, u mnie to wyglada tak ,sciagasz atrape, zagladasz za zderzak i tam jest po lewej i po prawej identycznie tzn srubki gdzies tak w odleglosci 20cm o rogu zderzaka, jedna od gory i druga od strony chlodnicy, (ciezko mi to okreslic ale wzmocnienie zderzka to taka belka stalowa przykrecona na 4 sruby do takich jak gdyby lap, stojac przodem do auta to po prawej jest zaraz obok bocznej krawedzi chlodnicy a z lewej mniej wiecej w tym samym miejscu co tamta tak wiesz symetrycznie)
najgorsze jest to ze te srubki lubia wpadac za zderzak i wtedy jest kolpot, bo trzeba sciagnac calosc nameczyc sie aby odczepic zderzak od tej belki,pozniej sama belke przykrecic do karoserii i dopiero na koncu reka nabic zderzak na zaczepy tej belki,
klucz 13stka, grzechotka, przedluzka i troche kombinacji a bedzie dobrze
Srubek jest 4, u mnie to wyglada tak ,sciagasz atrape, zagladasz za zderzak i tam jest po lewej i po prawej identycznie tzn srubki gdzies tak w odleglosci 20cm o rogu zderzaka, jedna od gory i druga od strony chlodnicy, (ciezko mi to okreslic ale wzmocnienie zderzka to taka belka stalowa przykrecona na 4 sruby do takich jak gdyby lap, stojac przodem do auta to po prawej jest zaraz obok bocznej krawedzi chlodnicy a z lewej mniej wiecej w tym samym miejscu co tamta tak wiesz symetrycznie)
najgorsze jest to ze te srubki lubia wpadac za zderzak i wtedy jest kolpot, bo trzeba sciagnac calosc nameczyc sie aby odczepic zderzak od tej belki,pozniej sama belke przykrecic do karoserii i dopiero na koncu reka nabic zderzak na zaczepy tej belki,
klucz 13stka, grzechotka, przedluzka i troche kombinacji a bedzie dobrze
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja mialem taki fajny srubokret z wymiennymi bitami i wlsnie wewnatrz jak wyjales bit, to byl wlasnie na takiej teleskopowej antence magnes, dosyc solidny ten srubokret byl...stonefree pisze:fajna rzecz jest w skepach - magnesik na teleskopowej niby-antence , może by pomogło ?robal264 pisze:najgorsze jest to ze te srubki lubia wpadac za zderzak
... a kupilem go w sklepie "wszystko za 4 zeta"

- marek orzech
- Mały gagatek
- Kontakt:
prosta sprawa
wchodzisz pod samochod i tam masz w sumie 4 sruby po 2 na strone
grzechotka i kluczyk 17
one sa na belce na ktorej jest poduszka silnika
pomiedzy srubami jest taka jedna mniejsza (nie pamietam czy srubka) jej nie ruszasz
odlaczasz jeszcze kierunki i zdejmujesz caly i patrzysz co sie stalo
proste
wchodzisz pod samochod i tam masz w sumie 4 sruby po 2 na strone
grzechotka i kluczyk 17
one sa na belce na ktorej jest poduszka silnika
pomiedzy srubami jest taka jedna mniejsza (nie pamietam czy srubka) jej nie ruszasz
odlaczasz jeszcze kierunki i zdejmujesz caly i patrzysz co sie stalo
proste
[url=http://imageshack.us][img]http://img353.imageshack.us/img353/4430/podpis23gy.jpg[/img][/url]