Nie dziala mi licznik! pomocy!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Nie dziala mi licznik! pomocy!

Post autor: Fredi88 » sob cze 03, 2006 23:44

Witam! Kupilem samochod golf mk2 1,8i z popsutym licznikiem... sprawa prosta... pewnie linka poszla. Obrotomierz byl w 100% sprawny (i nadal jest). Wyciaglem stara linke predkosciomierza no i byla ulamana w miejscu gdzie wklada sie ja w skrzynie biegow. Gdy zamontowalem nowa linke i krecilem nia recznie to predkosciomierz dziala.... gdy wszystko skrece tak jak powinno byc to predkosciomierz nie dziala :( wie ktos jaka jest tego przyczyna?

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz cze 04, 2006 00:12

a na lince masz zalozony slimak,moze ci wpadl do skrzyni przy wkladaniu?wyciagnij linke i sprawdz czy masz na niej slimak.jesli jest(choc watpie)to musi dzialac moze zle go jakos zalozyles?nie wszedl na swoje miejsce?

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » ndz cze 04, 2006 09:55

hmmm nie wiem jak to wyglada... strzele fotke i mi powiesz czy linka jest kompletna czy nie... ale wydaje mi sie ze montowalem ja kompletna... taka jaka kupilem i nic mi z niej sie nie oderwalo

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz cze 04, 2006 11:10

tak mniejwiecej wyglada slimak na lince

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » ndz cze 04, 2006 23:43

tez zmienilem linka na nowa i tez milicznik przestawala dzialac po przejechaniu paru metrow

odkrecilem i skrecilem zpowrotem pzrejechalem kawalek i znow przestal dzialac

okazalo sie ze na nowej lince (zamiennik) na koncu jest plastki na zatrzask ten co sie wpina do licznika. Wystarczylo go przesunac troche na pancerzu tak aby sama linka wchodzila wiecej do licznika

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”