Oświetlenie bagażnika nie gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ! Mam problem z oświetleniem bagażnika w moim golfie. Znalazłem już przyczynę, dzięki wskazówkom z forum i nie wiem jak naprawić tę usterkę. Otóż ciągłe świecenie się żarówki jak i sporadyczne włączanie kontrolnki "otwartego bagażnika" jest spowodowane zaśniedziałą wtyczką wchodząca do zamka w klapie bagażnika. Stą moje pytanie, czy tę wtyczkę można gdzie dokupić ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
samą wtyczkę dostaniesz w ASO, na szrocie... ale zasyfiała wtyczka nie wróży nic dobrego, zainteresuj się również mikrostykiem w zamku i wycieraczką tylną. Poczytaj viewtopic.php?p=5038497#p5038497" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak wyjmuje wtyczkę z wejścia w zamku to żarówka dalej świeci, także mikrostyk jest wporządku ( tak samo twierdzi jeden z użytkowników tego forum) , zresztą napewno to wtyczka jest powodem niegaśnięcia żarówki, ponieważ jak się ją porusza to żarówka gaśnie.
Muszę tak zrobić, bo objechałem wszystkie sklepy i nigdzie takiej nie mieli. Jeszcze sprawdze w używkach w moim mieście.
- Qto
- _
- Kontakt:
nie twierdzę że nie jest w porządku...ale jeżeli wtyczka jest zasyfiona to mikrostyk najprawdopodobniej też i myślę, że warto go przy okazji wyczyścić. Jeżeli wtyczka nie jest uszkodzona mechanicznie to tak jak Kolega cinek2004 pisze - czyszczenie powinno pomóc.kowal0131 pisze:Jak wyjmuje wtyczkę z wejścia w zamku to żarówka dalej świeci, także mikrostyk jest wporządku
Nie jest uszkodzona, tylko trochę trudno będzie wyczyścić otwór który wchodzi do gniazda ze względu na małą ilość miejsca.
Dzisiaj pojawił się kolejny problem dotyczący oświetlenia, tym razem świeci się kontrolka otwartych drzwi, a w drzwiach pasażera nie gasnie lampka. Wiem, że ma to coś wspólnego z mikostykiem tylko czy w drzwiach pasażera czy w drzwiach kierowcy? Mój golf zaczyna mnie ostatnio ostro wpieniać, czuje się jakbym jeździł francuzem, który słynie z usterek z elektryką
- Qto
- _
- Kontakt:
a w których drzwiach świeci się lampkakowal0131 pisze:tylko czy w drzwiach pasażera czy w drzwiach kierowcy?
wracając do tematu bagażnika, oczyściłem wtyczkę ale nie przyniosło to efektu. Czy mogę w jakis sposób doprowadzić same kable do gniazda zamka, żeby działało oświetlenie? W zamku są 2 piny i wtyczka posiada 3 otwory i tyleż samo kabli do niej wchodzi, czy można jakoś na stałe połączyć te kable z gniazdem zamka żeby wszystko działało jak należy?
- Qto
- _
- Kontakt:
powinny być trzykowal0131 pisze:W zamku są 2 piny
da się to zrobić bez ori wtyczki, małe konektory żeńskie powinny się zmieścić
Poczytaj temat do którego link dałem wcześniej...tam jest napisane jak to działa - na pewno coś wymyślisz