Z 1.6d do TD
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Z 1.6d do TD
Mam 1.6d JP. Jak rozwiązać sprawe z podłączeniem Turbiny? Bo mam wszystkie części z 1.9td AAZ, dokładnie kolektory, T2-jke, przewody olejowe itd. pompa z AAZ do 1.6d niestety nie pasuje bo inne osadzenie kółka i musiałbym robic adapter.. Wtryskiwacze z AAZ także mam gotowe do założenia.
Przewód doprowadzający z filtra oleju pasuje? Wiem, że musze zmienić miske i rure spływu z turbiny z 1.6 TD włożyć
Przewód doprowadzający z filtra oleju pasuje? Wiem, że musze zmienić miske i rure spływu z turbiny z 1.6 TD włożyć
VW Golf II GLD 91' 1.6d JP 4b
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Z 1.6d do TD
A natrysk na denko tłoka , ktoś już robił taki prijkt pojezdziło to dwa lata i cylindry spuchły od temp
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Ma gadane
Re: Z 1.6d do TD
Nie cylindry tylko tłoki jak to by wytrzymało 2 lata to i tak długo Tzn.zależy co chcesz osiągnąć z tego silnika, jak będziesz jeździł i w jakim jest stanie ten D.Wtryski zostaw od JP bo są wydajniejsze od tych z AAZ.Do pompy musisz przełożyć jej całe mocowanie z 1.9.Wiadomo twoja decyzja ale ja bym się na takie coś nie porywał ze względu na brak natrysku oleju na tłoki jak już kolega wspomniał.grandi pisze:A natrysk na denko tłoka , ktoś już robił taki prijkt pojezdziło to dwa lata i cylindry spuchły od temp
Z 1.6d do TD
Lepiej będzie kupić goły słupek z td i do tego wpakować te graty, chyba że to do spokojnej jazdy na co dzień chcesz to jeszcze by dało radę.
Z 1.6d do TD
Nie gadajcie da sobie rade spokojnie chyba że zacznie pod 160 koni robić i pałowac dez sensu.
Jak masz pewnego D ,to zakładaj graty na niego.
Kolega Euglen miał chyba przerobionego zwykłego diesla i wytrzymał dwa lata,ale dowalał do pieca dobrze.Jak będziesz jeździł z głową to nic mu nie bedzie.
Jak masz pewnego D ,to zakładaj graty na niego.
Kolega Euglen miał chyba przerobionego zwykłego diesla i wytrzymał dwa lata,ale dowalał do pieca dobrze.Jak będziesz jeździł z głową to nic mu nie bedzie.
Z 1.6d do TD
Mam pewny silnik w stanie bardzo dobrym , od nowości 57tyś przejechane Także będę ładował do niego te graty, jak sie sypnie to sie załatwi nowy i tyle, szkoda mi go nie będzie. Jakieś 120km bym chciał uzyskać, a auto nie będzie do pałowania, zwykła jazda na codzień powolutku na glebie
Teraz następujące sprawy:
Które wtryski? 130bar JP czy 155bar AAZ ?
Pompa AAZ z kółkiem do JP - mocowanie, osadzenie spasuje czy kupować łape od AAZ?
Teraz następujące sprawy:
Które wtryski? 130bar JP czy 155bar AAZ ?
Pompa AAZ z kółkiem do JP - mocowanie, osadzenie spasuje czy kupować łape od AAZ?
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Z 1.6d do TD
i myślisz, że łapa od AAZta załatwi sprawę?? Otóż nie... trzeba po prostu kupić kółko od AAZta i do tego obudowę paska rozrządu od AAZta lub wywiercić w starej otwór tam gdzie będzie wypadać nakrętka w obudowie.adamer pisze:Pompa AAZ z kółkiem do JP - mocowanie, osadzenie spasuje czy kupować łape od AAZ?
Z 1.6d do TD
Ok czyli jeden problem z glowy.. Jako intercooler zastosuje ten ze sprintera ktory miesci sie fajnie przed chlodnice Dzieki za porady, teraz pozostalo dozbierac kilka brakujacych elementow i skladac, stroic i zobaczymy co z tego wyjdzie Dzis zaczalem robic pelen wydech przelotowy 2,25"
- PhoeniX
- Forumowy spamer :)
- Auto: MK2 oraz MK4
- Silnik: 2xRP
Z 1.6d do TD
Witam podłącze sie do tematu, abym kolejnego WARMA nie dostał. W czwartek skasowałem swojego MK2 1.6 TD i wypatrzyłem 1.6 D celem zakupu. Jeżeli kupię chciałbym trochę wzmocnić tego zwykłego Dieselka elementami z motoru TD. Ma to sens? Czy lepiej szukać TD lub GTD
PhoeniX
Boże jak umrę, nie pozwól mojej żonie sprzedać auta za cenę zakupu z umowy
MK2 by PhoeniX http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6250552
Boże jak umrę, nie pozwól mojej żonie sprzedać auta za cenę zakupu z umowy
MK2 by PhoeniX http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6250552
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Z 1.6d do TD
EnejVW pisze:ja bym kupował budę i wkładał silnik z rozbitego tdka
dobrze Ci kolega radzi