(mk2)Zimny nie pali na benzynie. 1.6 BG

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

golfiarz1991
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: golfiarz1991 » ndz mar 10, 2013 13:40

Witam. Posiadam od niedawna golf mk2 z silnikiem benzynowym na gaźniku(jaki dokładnie nie wiem) i instalacją lpg. Kupując sprzedający mówił, że pali na benzynie ale się dusi. Po zatankowaniu przejechałem jakieś 2km i wróciłem do pozycji gazu lecz w kabinie czuć było zapach benzyny. Później chciałem odpalić i nie dało rady. Podłączyłem na krótko dopływ paliwa bezpośrednio do pompki i okazało się że z bocznych otworów pompki wyrzucane jest paliwo(uszkodzone membrany pompki). Wymieniłem pompkę i szczęśliwy bo silnik w miarę(nierówno) pracował i palił ale był ciepły. Kiedy następnego ranka chciałem zapalić na benzynie nic z tego natomiast na gazie odpalił. Dodam jeszcze Że dziwnie przerywa jak się jedzie na benzynie tak jakby paliwo nie dochodziło cały czas a było jakieś przerwy w jego dostawie. :otepienie: Proszę o wyrozumiałość gdyż jestem nowy.

Awatar użytkownika
sedfe1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: sedfe1 » wt mar 12, 2013 23:17

Miałem to samo przed zdechnięciem przepływki,teraz jezdze narazie tylko na gazie,tzw.samochód jednopaliwowy,szukam .
Kolego pisz na temat, masz inny silnik inaczej zasilany. Paweł Marek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr mar 13, 2013 00:17

golfiarz1991, nie masz sensu pytać nie podając jaki masz gaźnik. Są dwa typu elektroniczny Pierburg 2EE w silniku PN, oraz zwykły Pierbugr 2E2 w silniku RF lub EZ. Obydwa są awaryjne, ale kolejność co i jak sprawdzać zależy od typu, poza tym wszystko jest opisane na forum powinieneś odrobinę poszukać zorientować się w typowych awariach i nazewnictwie części gaźników zanim zadasz kolejne pytanie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”