1.6 AKL - pali za drugim razem

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Taifun
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Taifun » czw lut 28, 2013 18:58

Witam. Od wczoraj mam taki dziwny problem a mianowicie gdy auto jest rozgrzane do 90st to odpala ZAWSZE za 2 razem :los2: Zaraz po odpaleniu obroty zatrzymują się na 2tys i potem powolutku się stabilizują. Podczas jazdy jest wszystko ok - żadnego spadku mocy itp. (jeździ jak zawsze ;) ) Na zimnym silniku zapali za pierwszym razem ale wydaje mi się, że z początku troszkę go muli przy ruszaniu. (Rano przy przymrozku odpalił za pierwszym razem ale nie mógł utrzymać obrotów i gasł. Po kilku sekundach przygazowania trzymał się jak należy). Może ktoś wie jaka jest tego przyczyna? :D
A kabla do podłączenia nie będę miał raczej w tym tyg. :grrr:

Moje MK4 JazzBlue ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=460083" onclick="window.open(this.href);return false;

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » czw lut 28, 2013 19:14

Taifun, może to być czujnik temperatury cieczy , ale najlepiej podpiąć kompa

Awatar użytkownika
Taifun
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Taifun » czw lut 28, 2013 20:07

wojtas46, No mam nadzieję. Jakieś pół roku temu wymianiałem ten czujnik (kupiłem jakiś tani a okazało się, że stary jednak był dobry - brak kabla ;) ) i mógł się już skończyć :los2: Więc jak co to czujnik już będzie :) Ale chyba bez podpięcia pod VAGa to ani rusz :P Dzięki za odp :pub:

Moje MK4 JazzBlue ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=460083" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”