Witam, spinam bardzo powolnym tempem 16v na digi 1, no i okazało się, ze kupiłem wiązkę digi 1 kompletną aż do skrzynki bezpieczników, i taka zamontowałem, no i podczas spinania, sugerując się opisami z internetu jakie znalazłem widzę, ze pod "kleme 1" na cewce mam zielony kabel idący do kompa, ale brakuje czerwonego, rozprułem całą instalację z koszulek w poszukiwaniu brakującego kabla, no bo w końcu musi być ten drugi brakujący, no i skoro go tam nie ma, to pytanie czy były takie wersje g60 w którym na cewce pod kleme 1 wchodził tylko jeden zielony kabel? Poza tym, wszystkie wiązki jakie widziałem w necie są "podzielne", czyli wiązkę typowo spod komputera można odłączyć od wiązki spod skrzynki bezpieczników poprzez rozłączenie dwóch gniazd oznaczanych jako "t4e" oraz "t3c", u mnie wszystkie 7 kabli jest w całości i nie wygląda to na jakąś przeróbkę, chociaż gdy wiązkę kupiłem to była cala w taśmie parcianej, a nie w tych koszulkach fabrycznych...
Pytanie drugie, na niemieckim forum znalazłem kilka "how to" i tam pisali, ze w 3 gnieździe skrzynki bezpieczników muszę zainstalować przekaźnik nr 30, czy bez tego nie odpali?
*3 Po wypruciu instalacji silnika fabrycznej został mi przekaźnik "dwieście ileś", taki szeroki duży i wisi tylko na jednym czarnym kablu, a reszta była podpięta pod wtyczki starej instalacji, co z nim zrobić? Jeśli będzie to konieczne to popstrykam fotki, tylko napiszcie mi dokładnie co mam sfotografować
16v digifant 1, jakiś dobry schemat podłączenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2013 02:12 przez djleo2201, łącznie zmieniany 1 raz.
16v digifant 1, jakis dobry schemat albo ktos obeznany :)
No... to skoro na końcu stwierdziłeś... to popraw: nazwę tematu i polskie znaki, czas do jutra!
Dwa to szukaj-ka...
No... to skoro na końcu stwierdziłeś... to popraw: nazwę tematu i polskie znaki, czas do jutra!
Dwa to szukaj-ka...
[...]Mam dwie kreski, - no to masz słaby zasięg
Specjalnie dla Ciebie musiałem naprawiać laptopa, aby to poprawić, więc proszę Czy jeszcze coś poprawić?
Re: 16v digifant 1, jakiś dobry schemat podłączenia
Dla Siebie i potomnych kolegodjleo2201 pisze:Specjalnie dla Ciebie musiałem naprawiać laptopa, aby to poprawić, więc proszę
Nikt wróżką nie jest i bez zdjęć oraz na podstawie zwrotu "przekaźnik dwieście ileś" raczej odpowiedzi Tobie nie udzielidjleo2201 pisze:Czy jeszcze coś poprawić?
Prosiłem już byś użył szukajki....
[...]Mam dwie kreski, - no to masz słaby zasięg
W G60 na cewkę zapłonową przychodzą tylko 2 przewody czarny plus po zapłonie i gruby zielony co do dużego przekaźnika o którym piszesz to daruj go sobie bo nie jest potrzebny a Jeśli chodzi o przekaźnik do ECU to warto go założyć bo załącza zasilanie ECU i tez czujnik krokowy Przekaźnik oryginalny do ECU ma 5 nóżek 30 stały plus 86 plus po zapłonie 85 masa 85A sygnał z komputera z pinu 23 87 wyjście plusa na ECU na pin 14 oraz na zasilanie czujnika krokowego
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Załączam zdjęcia, dzięki za pomoc
Na pierwszym zdjęciu nic nie brakuje w takim wypadku, te łączenia instalacji są fabryczne z drugiego zdjęcia, duży przekaźnik mogę spokojnie wyciąć mimo tego jednego czarnego oznaczonego przewodu? A w trzecim miejscu oznaczonym na ostatnim zdjęciu muszę zainstalować jeszcze ten przekaźnik z numerem 30? czy tak jak jest będzie chodzić?
Na pierwszym zdjęciu nic nie brakuje w takim wypadku, te łączenia instalacji są fabryczne z drugiego zdjęcia, duży przekaźnik mogę spokojnie wyciąć mimo tego jednego czarnego oznaczonego przewodu? A w trzecim miejscu oznaczonym na ostatnim zdjęciu muszę zainstalować jeszcze ten przekaźnik z numerem 30? czy tak jak jest będzie chodzić?
1 foto możesz włożyć w ta kostkę obok przewód do obrotomierza 2 foto tak jak pisałem przekaźnik jest ci nie potrzebny ogólnie ten przekaźnik jest od KR Foto 3 musisz sprawdzić czy masz w tym gnieździe plus po zapłonie czyli 86 oraz masę i stały plus jeżeli tak będziesz miał to przekaźnik włóż i powinno działać
Swap instalacji z grupy VAG .