Witam jestem nowy na forum i mam mały problem, otóż mam zamiar wygłuszyć przednie drzwi w moim Mk4.Moje pytanko to jak mogę się dostać za ten metal za plastikowym bokiem żeby wygłuszyć matą z obydwu stron,o ile pamiętam przy wstawianiu głośników ten metalowy bok jest na nitach i prawdopodobnie z tyłu podtrzymuję cały mechanizm el. szyb.Pomóżcie jak się do tego zabrać żeby niczego nie uszkodzić no i oczywiście żeby samemu to złożyć bez większych trudności.
Może jakieś porady, fotki? Będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam
Wygłuszenie drzwi przednich mk4 3D, potrzebna pomoc
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Paviarotti
- Lord GTI
Przerabiałem to samo. Bok nie jest na nitach. Masz tam dwie gumowe zaślepki - wyjmij je i pokażą Ci się dwie śruby. Jak je odkręcisz to pójdzie.
Rozumiem że po odkręceniu tych śrubek nie będzie żadnych kłopotów?Tzn mechanizm opuszczania szyb czy się nie trzyma na tym?
pozdrawiam
pozdrawiam
Mechanizm jest przynitowany/przykrecony do blachy. Po otwarciu zaslepek i odkreceniu 2szt srub musisz przykleic szybe do ramy drzwi, potem sam mechanizm opuscic na dol, odkrecic sruby dookola blachy (z 15szt) i sciagasz blache. Szybe mozesz zostawic przyklejona w powietrzu, albo wyjac na czas zabawy z drzwiami.
Ok dzięki za porady w wolnej chwili pobawię się z tym.
pozdrawiam
pozdrawiam