Witam mam golfa mk2 1,8 16v PL i mam pytanie czy jezeli załoze głowice do tego silnika od 2,0 16v z passata to bedzie mi chodził ładnie i czy wtedy moja pojemnosc bedzie 2,0 l prosze o rade !!!!pozdrawiam
i jeszcze jeden problem czy jezeli passat 2,0 16v na mechanicznym wtrysku niechce chodzic na benzynie zapala ale zaraz gasnie czy to wina rozdzielacza ? bo pompka paliwo daje do rozdzielacza zapale chwile działa gasnie i znowu zapala na chwile mo ze ktos miał taki przypadek prosze o rade !!!!!!!
głowica golf 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
więc tak pojemność nie wynika z samj głowicy tylko np inny skok tłoka, inna średnica cylindra, czy głowica będzie pasowała - szczerze powiem nie wiem - może ktoś na forum próbował - ja nigdy nie słyszałem.pepu12 pisze:czy jezeli załoze głowice do tego silnika od 2,0 16v z passata to bedzie mi chodził ładnie i czy wtedy moja pojemnosc bedzie 2,0 l prosze o rade
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
greg pisze:więc tak pojemność nie wynika z samj głowicy tylko np inny skok tłoka, inna średnica cylindra, czy głowica będzie pasowała - szczerze powiem nie wiem - może ktoś na forum próbował - ja nigdy nie słyszałem.pepu12 pisze:czy jezeli załoze głowice do tego silnika od 2,0 16v z passata to bedzie mi chodził ładnie i czy wtedy moja pojemnosc bedzie 2,0 l prosze o rade
głowica od 2.0 16V nie zmieni ci pojemnosci, a auto moze nawet słabiej chodzic, kanały ssace i wydecdhowe sa troche mniejsze w 2.0 16V,
generalnie bedzie jechac ale poprawy osiągów nie uzyskasz.
www.vrservice.pl
głowica
no to chyba nie bede robił eksperymentóe bo jeszcze cos spiernicze a narazie działa ładnie
dzieki za rade
dzieki za rade