{mk2} kable od radia i naglosnienia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
{mk2} kable od radia i naglosnienia
chodzi mi o to ze wpadlem na pomysl iz dolacze sobie druga pare glosnikow, wyciagam radio a tam na orginalnych dwoch kostkach jedna kostka od zasilania a druga od naglosnienia dodam ze radio ma wyjscie na 4 glosniki i narazie mam podlaczone tylko 2 w podszybiu a gdzie ida przewody na druga pare glosnikow?? do bagaznika? bo nie wiem gdzie ich szukac a nie chcem rozkrecac pol samochodu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
wlasnie nie mam podlaczonych tych tylnych do czegos dalej,szukam tych kostek mysle ze gdzies powinny wychodzic w bagazniku albo moze w przednich drzwiach1 6 D pisze:Często kable do tylnych głośników idą z lewej strony pod progiem. A masz te kable na tylne głośniki podłączone do jakichś innych które idą dalej?
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
glosniki mam jedynie w podszybiu,w drzwiach nie mam nawet miejsca na nie trzeba by dopiero robic droga dedukcji mysle ze te klable musza wychodzic gdzies kolo tylnych parapetowigor002 pisze:pewno masz w przednich głośniki, masz na drzwiach głośniki albo miejsce kolo pułeczek na glosniki? ja mam, jak masz podszybiu to pewnie w drzwiach tez masz głosniki, bo w podszybiu są same wysokitonowe a to racej niegra tak zeby sa m z przodu było..

- dr Richie
- Ma gadane
- Kontakt:
co do magicznych kabelków, to te co idą na tył, o ile nie są pociągnięte do samego końca, to kończą się z przodu, pod schowkiem na rękawiczki/mapy po prawej stronie. Trzeba odkręcić półkę po prawej stronie, żeby się do tego dobrać. Tak było w moim...
Pozdro!
Pozdro!
był MK2 1.8 RP '89
jest MK3 1.8 ABS '92
here we go again...
(a tak na co dzień to Octavia II kombi 1.9 TDI 105PS)
jest MK3 1.8 ABS '92
here we go again...
- dr Richie
- Ma gadane
- Kontakt:
chyba jednak są, bo 4 kable w środku to przednie głośniki, a po 2 kable zewnętrzne na stronę, to odpowiednio tylne kanały.
Ta niekompletna kostka ISO widoczna na zdjęciu, to kostka zasilania i o ile pamiętam, to powinny być tam min 3 kable (masa, +12V podtrzymanie, +12V po włączeniu zapłonu lub stacyjki w poz 2) no i dodatkowy kabelek elemelek +12V pojawiające się napiecie od strony radia po jego włączeniu-sygnał sterujący wysuwaniem elektr anteny (lub też, po zastosowaniu przekaźnika, bo tam nie może iść za duży prąd, można to wykorzystać jako impuls sterujący włączaniem wzmacniacza)
Co do +12V po właczeniu zapłonu lub kluczyk w poz 2, to wszystko zależy od zastosowanej kostki elektr. przy stacyjce. Nowsze wersje kostki mają ten bajer, że w poz 2 można już odpalić radio, co by na wyłączonym silniku nie chodziła dmuchawa, cewka, czy też świece żarowe i inne takie tam...
Jak coś jeszcze, to zapraszam
Ta niekompletna kostka ISO widoczna na zdjęciu, to kostka zasilania i o ile pamiętam, to powinny być tam min 3 kable (masa, +12V podtrzymanie, +12V po włączeniu zapłonu lub stacyjki w poz 2) no i dodatkowy kabelek elemelek +12V pojawiające się napiecie od strony radia po jego włączeniu-sygnał sterujący wysuwaniem elektr anteny (lub też, po zastosowaniu przekaźnika, bo tam nie może iść za duży prąd, można to wykorzystać jako impuls sterujący włączaniem wzmacniacza)
Co do +12V po właczeniu zapłonu lub kluczyk w poz 2, to wszystko zależy od zastosowanej kostki elektr. przy stacyjce. Nowsze wersje kostki mają ten bajer, że w poz 2 można już odpalić radio, co by na wyłączonym silniku nie chodziła dmuchawa, cewka, czy też świece żarowe i inne takie tam...
Jak coś jeszcze, to zapraszam

był MK2 1.8 RP '89
jest MK3 1.8 ABS '92
here we go again...
jest MK3 1.8 ABS '92
here we go again...