Problem z uruchomieniem Tempomatu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Kaktus_dj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam
Mam zamontowany fabrycznie tempomat.
Za zakupie auta wcale nie działał, chciałem tym się zając i rozebrałem i przeczyściłem manetkę od tempomatu.
Tempomat udało mi się uruchomić może ze 3 razy, potem przestał działać.
Sprawdzałem bloki na vagcomie i wyglądają tak samo jak screeny z tematu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=163988" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli wg. mnie manetka działa.
Kilkukrotnie próbowałem go adaptować w Vagu wg. opisu jak w/w temacie niestety bez pozytywnych rezultatów.
Miał ktoś podobny problem i sobie z tym poradził?
Mam zamontowany fabrycznie tempomat.
Za zakupie auta wcale nie działał, chciałem tym się zając i rozebrałem i przeczyściłem manetkę od tempomatu.
Tempomat udało mi się uruchomić może ze 3 razy, potem przestał działać.
Sprawdzałem bloki na vagcomie i wyglądają tak samo jak screeny z tematu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=163988" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli wg. mnie manetka działa.
Kilkukrotnie próbowałem go adaptować w Vagu wg. opisu jak w/w temacie niestety bez pozytywnych rezultatów.
Miał ktoś podobny problem i sobie z tym poradził?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Sprawdź w vagu przełącznik pedału sprzęgła, ta sama grupa i to samo okno co screeny z tematu.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Re: Problem z uruchomieniem Tempomatu
Pisałeś tylko o manetce.Więc pozostaje sprawdzić automat stop.Jeżeli w vagu wszystko działa manetka i przełączniki sprzęgła i stop to powiem ci że nie wiem gdzie może być przyczyna.Kaktus_dj pisze:sprawdzałem... działa
-
- ->|<-
Kaktus_dj W momencie gdy T nie działa bloki pomiarowe wskazują prawidłowe wartości (zmieniają się) ?
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- Kaktus_dj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pedały posprawdzane razem z manetką... wyniki takie same jak w screenach,
aktywowałem go także kilkukrotnie poprzez ENGINE->LOGIN-> kod 11463->OK jednak bez zmian
próbował przy prędkościach pow. 80km/h
aktywowałem go także kilkukrotnie poprzez ENGINE->LOGIN-> kod 11463->OK jednak bez zmian
próbował przy prędkościach pow. 80km/h
Kaktus_dj, sygnał o prędkości samochodu do kompa dociera? nie pamiętam który to blok
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Raczej by wywalił błąd o braku sygnału prędkości.Shmatan pisze:sygnał o prędkości samochodu do kompa dociera?
Warto sprawdzić ,czy widzi prędkosć,bo często ludzie wpinaja nie fabryczne radia i takie cyrki sie dzieją.A jak nie widzi prędkości to tempomatu nie uruchomi ,bo po co jak sterownik widzi ,że auto stoi.
podepnę się pod temat jeśli można, bo nie chcę zakładać nowego, a o tempomatach mowa...
od czego to jest zależne, że kontrolka tempomatu świeci lub nie? da się to jakoś ogarnąć, żeby to ustroństwo włączyć?
dokładałem ostatnio tempomat u siebie i niby wszystko działa, ale kontrolki ani widu ani słychu..
od czego to jest zależne, że kontrolka tempomatu świeci lub nie? da się to jakoś ogarnąć, żeby to ustroństwo włączyć?
dokładałem ostatnio tempomat u siebie i niby wszystko działa, ale kontrolki ani widu ani słychu..
-
- ->|<-
Goferro Podobno od sterownika silnika (ECU), u mnie też kontrolka nie świeci ale T. działa. Jak dla mnie - to tylko kontrolka.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
Albo zegarów - ktoś na forum (kto kontrolki nie miał) na sztywno pociągnął impuls z manetki do płytki licznika. Nie było testu tempomatu przy przekręceniu kluczyka, ale po włączeniu się świeciła poprawnie.iigAlisArr pisze:Podobno od sterownika silnika (ECU)
Brak kontrolki po dłuższym czasie jest dla mnie plusem - teraz w ogóle nie wyłączam tempo ;]
Shmatan, o takie coś by mnie interesowało... lubię jak mam jakieś info o tym, że coś jest włączone... wiesz może kto to robił, albo jak takie coś podpiąć?
Goferro, gdzieś na forum to widziałem, ale niestety nicka nie pamiętam.
Co do techniki - ciągniesz plus od przełącznika tempomatu do plusa diody w liczniku ;]
Co do techniki - ciągniesz plus od przełącznika tempomatu do plusa diody w liczniku ;]