brak kompresji na jednym z garow???? pomocy!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak kompresji na jednym z garow???? pomocy!!
w moim mk2 jest maly klopot.mam za mala kompresje na 2 garze.chcem wymienic pierscienie ale nie chcem sciagac glowicy.
moze ktos wie czy da sie wyciagnac tloki przez miske olejowa(dol silnika)????
moze ktos wie czy da sie wyciagnac tloki przez miske olejowa(dol silnika)????
piotr2 Mnie uczono ze nie wolno wyciagac tłokow dolem zawsze gora. Myslalem ze jak jest temat ze w jednym cylindrze jest mniejsza kompresja to cisnienie sprezania zostalo juz zmierzone. W wypadkach gdy cisnienie jest zbyt male oczywiste jest ze robi sie probe olejowa. Ona wszake dopiero co jest do roboty
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
adam-gda, masz racje ale chyba wiadomo ze nie rozbiera sie polowy silnika bez sprawdzenia wszystkiego,zawsze to moga byc zawory nie pierscienie.a ja mu odpowiedzialem odnosnie wyciagania dolem(nie warto bo jak zawory to i tak glowica do rozkrecenia i cala praca wyciagania dolem na marne,a czy dolem wolno czy nie to juz jak ...)
Dokladnie nie robilbym nic bez proby olejowej.tylko szkoda roboty i pieniedzy. Lecz sa mechanicy i mechanicy. Znalem takiego trozy srubokretem wciskal przewody hamulcowe w zaczepy i to na dodatek ostrzem srubokreta. Wiedz do kompetencji niektorych nabralem dystansu. Powiem ze robil tak pan w serwisie HONDY gdzie mialem praktyki. Wiec trzeba uwazac komu daje sie do naprawy samochody
Koledzy, sorki że wyjechałem z tą próbą olejową, ale wiecie jak jest - jedziesz do mechesa, kompresja out, pierścionki, remont, itd. Wielu nawet nie wie jak wykluczyć pierścionki, a mieć pewność że to głowica. A hasło "pierścienie" każdy zna.... A co drugi- co trzeci przypadek to właśnie niekoniecznie są pierścionki....
Ja też przyłączam się, że górą się wkłada/wyjmuje tłoki (od dołu nie założysz spinając pierścienie opaską do tłoków i na bank pokaleczysz tłok/pierścienie, od góry przy odrobinie wprawy da radę i bez opaski
, ale nie polecam)
Ja też przyłączam się, że górą się wkłada/wyjmuje tłoki (od dołu nie założysz spinając pierścienie opaską do tłoków i na bank pokaleczysz tłok/pierścienie, od góry przy odrobinie wprawy da radę i bez opaski

Zgadzam sie z tym co powiedziales i lepiej mec pewnosc a zadna sugestia nie jest zla bo chyba proba olejowa nie jest az tak droga a pewnosc jest na 100%czyś pisze:Koledzy, sorki że wyjechałem z tą próbą olejową, ale wiecie jak jest - jedziesz do mechesa, kompresja out, pierścionki, remont, itd. Wielu nawet nie wie jak wykluczyć pierścionki, a mieć pewność że to głowica. A hasło "pierścienie" każdy zna.... A co drugi- co trzeci przypadek to właśnie niekoniecznie są pierścionki....