problem z silnikiem i ladowaniem

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Michał MK2
GoFeR-MaN
GoFeR-MaN

Post autor: Michał MK2 » czw wrz 20, 2012 17:42

Siemka.mam problem posiadam golfa II cl silnik 1.6 kat z 89 r. 1 problem gdy odpalam auto na zimnym silniku musze przez chwile trzymac gaz bo auto gasnie 2problem ostatnio po godzinnej jezdzie po miescie zaczela migac mi lampka oleju i wtedy stojac np na swiatlach musialem trzymac gaz zeby nie zgasl silnik w koncu przy ruszaniu ze swiatel silnik zgasl i juz nie chcial odpalic rozrusznik pokrecil jak by chcial a nie mogl na szczescie ludzie stojacy za mna w korku ktory zrobilem pomogli mi odpalic silnik na pych po przejechaniu kilku metrow na kolejnym skrzyzowaniu to samo.jakos dojechalem do domu lampka przestala migac a silnik zaczol chodzic normalnie gdy go zgasilem chcialem sprawdzic czy odpali i ta sama sytuacja co na skrzyzowaniu poprostu akumulator sie rozladowal.Prosze o jakies porady co to moze byc moze ktos juz mial taki problem??? z gory dziekuje za pomoc.pozdrawiam

Niskamiska.pl

Fuck New Car I'm Driving Oldschool
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw wrz 20, 2012 18:50

kolego na dole jest wyszukiwarka a podobnych tematów setki. Dowiesz się wszystkiego o swoim gaźniku Pierburg 2EE w silniku PN, i jak sprawdzić czy alternator ładuje

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Michał MK2
GoFeR-MaN
GoFeR-MaN

Post autor: Michał MK2 » czw wrz 20, 2012 19:18

nie mam czasu szukac i chcialbym odpowiedz do mojego konkretnego problemu a wiekszosc postow jest o problemach z silnikami kture maja lpg :-(

Niskamiska.pl

Fuck New Car I'm Driving Oldschool
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob wrz 22, 2012 14:18

gofer.man123 pisze:nie mam czasu szukac
rozumiem. jedź więc do mechanika, po co wogóle zakładasz temat, na odległość nikt nie jest w stanie na podstawie twojego opisu napisać co masz uszkodzone i jak naprawić. Zamykam.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Benzyna”