Witam,
potrzebuję informacji odnośnie paska wieloklinowego, a dokładnie do czego służy rzecz zaznaczona na zdjęciu. Z góry dzięki za informację.
Pasek wieloklinowy bora v5 2,3 1998 r.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Pasek wieloklinowy bora v5 2,3 1998 r.
kubek_0071 pisze:Witam,
potrzebuję informacji odnośnie paska wieloklinowego, a dokładnie do czego służy rzecz zaznaczona na zdjęciu. Z góry dzięki za informację.
to jest pompa wody
-
- Mały gagatek
Tak też właśnie myślałem, a teraz pytanko aby ja wymienić należy wykręcić 3 śruby na imbusa które się tam znajdują czy jest to bardziej złożona sprawa. Bo leci mi stamtąd płyn chłodniczy.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Wymieniałem pompę w innym silniku akurat ale nie sądzę żeby były istotne różnice... spuszczasz płyn, odkręcasz śruby, czyścisz powierzchnię styku pompy z silnikiem ze starej uszczelki/silikonu. Zakładasz nową pompę z uszczelką i/lub z tą specjalną pastą uszczelniającą VW, dokręcasz odpowiednim momentem no i na koniec pasek i zalanie płynem.
-
- Mały gagatek
Re: Pasek wieloklinowy bora v5 2,3 1998 r.
a mam jeszcze pytanie odnośnie poluzowania napinacza?
Na napinaczu jest śruba i teraz pytanie żeby poluzować pasek trzeba poluzować śrubę ? Czy jest na to inny sposób? a jak ją trzeba poluzować to w którą stronę w prawo czy w lewo?
Na napinaczu jest śruba i teraz pytanie żeby poluzować pasek trzeba poluzować śrubę ? Czy jest na to inny sposób? a jak ją trzeba poluzować to w którą stronę w prawo czy w lewo?