Witam
Aktualnie jestem w trakcie swapa na VR6 w Golfie mk2, bazowo siedział w nim 1.8RP, później 2.0 16V 9A, ściągnełem ostatnio serwo przy montażu blachy wysprzęglika, manipulując sobie nim na ziemi wylewa się z niego olej
Jest to normalny olej, nie jest to płyn hamulcowy, wiem jaki smak ma olej i jaki smak ma płyn hamulcowy
Czy jest to normalne? Wcześniej nigdy się z takim czymś nie spotkałem, oleju jest tam sporo, hamulce zawsze działały idealnie, żadnych zwieszek serwa czy twardego pedału, 3 lata go mam i nigdy nic niepokojącego się z hamulcami nie działo
Co z tym fantem zrobić? Wylać olej? Uzupełnić? Czy może serwo do wymiany?
Następnym razem będzie odpowiednia nagroda za takie "ozdobniki" w tytule tematu - Moderator
Olej w serwie? Normalne?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Olej w serwie? Normalne?
serwo jest połączone z odmą, może tamtędy dostał się olej. Wylej go i sprawdź działanie hamulców i jeżeli wszystko ok to się nie przejmuj.
Olej w serwie? Normalne?
Przerabiałem już to. Czasami po intensywnym hamowaniu występował twardy hamulec, w końcu całkiem wspomaganie zniknęło. Po wyciągnięciu serwa okazało się, że jest on wypełniony olejem. Po swapie silnika nie został założony zawór pomiędzy serwem a vacuum pompą, stąd ten olej. Póki jeszcze wspomaganie działa, wylej olej i sprawdź/wymień na nowy zawór zwrotny
Golf Country 1.6 TD
Olej w serwie? Normalne?
W którym miejscu serwo jest połączone z odmą?ja4rqu pisze:serwo jest połączone z odmą, może tamtędy dostał się olej. Wylej go i sprawdź działanie hamulców i jeżeli wszystko ok to się nie przejmuj.
Serwo jest podpięte do dolotu lub pompy vacum zależnie od rodzaju silnika.
Olej w serwie? Normalne?
Serwo jest podpięte pod kolektor ssący, zawór zwrotny jest, mialem podłączone pod niego MFA i regulator ciśnienia paliwa (16v miałem na DIGI 1)
W wężykach do MFA i regulatora jest suchutko, zero oleju....
Nigdy nie miałem problemu z hamulcami
W wężykach do MFA i regulatora jest suchutko, zero oleju....
Nigdy nie miałem problemu z hamulcami