witam mam problem silnik 1,8 wtrysk punktowy zgasł podczas jazdy i nie odpala raz się udało jak ruszałem kostką tą wkręcaną na silniku i odpalił i za chwilę zgasł.sprawdzałem nie podaje paliwa a pompka chodzi to znaczy na wtrysk nie podaje jak sciagam wężyki to leci paliwo normalnie i zginęła iskra
pozdrawiam i proszę o pomoc
1,8 benzyna + gaz nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
piny na złączu przy silniku do konkretnego wyczyszczenia, sprawdzić czy po włączeniu zapłonu na cewce zapłonowej pomiędzy pinami 1 i 3 jest napięcie ok 12V, do sprawdzenia kostka stacyjki i czujnik halla w aparacie zapłonowym (pin 1 i 3 po zapłonie powinno być 12V)
Jadę powoli... Ale przed Tobą :D
witam
posprawdzałem wszystko i jest ok
jedyny problem co się pojawia i to może być przyczyną to brak zasilania na kostce przy czujniku halla
i nie wiem gdzie szukac i czemu go nie ma.
ogólnie dodam że problem się zaczął od spalonego bezpiecznika pompki paliwa
posprawdzałem wszystko i jest ok
jedyny problem co się pojawia i to może być przyczyną to brak zasilania na kostce przy czujniku halla
i nie wiem gdzie szukac i czemu go nie ma.
ogólnie dodam że problem się zaczął od spalonego bezpiecznika pompki paliwa
jak sprawdzam zasilanie na pinie 1-3 przy aparacie to wacha się od 4 do 8 volt czy to moze być problemem braku iskry
oczywiście że tak, tam powinno być bite 12v po przekręceniu kluczyka... musisz konkretnie sprawdzić przewody
pin 3 (czarny) jest to +
pin 1 (brązowo-zielony) jest to -
pin 3 (czarny) jest to +
pin 1 (brązowo-zielony) jest to -
Jadę powoli... Ale przed Tobą :D