Dziś udało mi się dokładnie zdiagnozować skąd pochodzą owe hałasy. Wymontowałem wszystkie części wewnętrzne z bagażnika i podczas jazdy siedząc w bagażniku zlokalizowałem hałas, który pochodzi z miejsca zaznaczonego na zdjęciu:

Udało mi się dzisiaj sprawdzić czy elementy zawieszenia nie powodują tego hałasu. Rozebrałem wszystko co znajduje się w tym miejscu i miałoby jakiekolwiek szanse przyczynić się do powstania tego dźwięku - niestety wszystko wygląda ok, wszystkie śruby prawidłowo przykręcone, a dźwięk nadal występuje.
Jedynym elementem jakiego jeszcze nie sprawdziłem jest tylny lewy amortyzator i jego mocowanie do nadwozia. Myślicie, że może w tym tkwi problem?
Z dodatkowych rzeczy jakie udało mi się zauważyć to:
- dźwięki słychać lepiej kiedy w samochodzie włączona jest klima (może temu, że nadmuch pracuje ciszej i lepiej słychać niepożądany dźwięk).
- w okresie zimowym miałem założone koła zimowe - stalowe 15 i wtedy wszystko było ok (w okresie letnim jeżdżę na 16 aluminiowych - stukanie zawsze występuje) -> nie wiem czy w tym przypadku wpływ ma temperatura zewnętrzna czy rozmiar opony.
Z dodatkowych informacji które mogą kogoś naprowadzić na rozwiązanie tego przypadku jest to, że najprawdopodobniej samochód był lekko bity w tych okolicach ale nie jestem tego pewien (dziwne by było że na kołach zimowych dolegliwość ustępuje, a na letnich pojawia się).
Czy ktoś ma jakiś pomysł co w tym temacie mógłbym jeszcze zrobić, w jaki sposób znaleźć i usunąć niepożądany stukot? Powoli zaczynam myśleć, że może jakiś zgrzew w tych okolicach puścił i stąd te stuki.
POMÓŻCIE!! bo powoli jestem zdesperowany!!!!
06.08.2012
Dziś założyłem do samochodu oponę zimową (lewy tył). Stukanie nadal występuje. Dodatkowo zrobiłem mały test spuszczając powietrze w tej oponie do wartości 1.0 bar. Niestety nadal bez zmian.
Wpływ raczej ma temperatura więc stawiam powoli, że poszły jakieś zgrzewy

Macie może jakiś pomysł, co z tym zrobić ????