Wymiana centralnego pnemuatycznego na uniwersalny elektyczny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Oryginalna pompka centralnego zalana wylądowała już na śmietniku mam wersje GT 3D i zamierzam założyć uniwersalny centralny. Najtańszy jaki jest bez pilota itp. tylko jeden master. Teraz pytanie bo nie znalazłem nigdzie jak to ustroństwo podłączyć wpinając się jakoś w oryginalną instalacje centralnego pneumatycznego jakich schemat, porada etc.? Czy trzeba od nowa kłaść kable (zakładam że tak bo tam są rurki).
Proszę o jakąś pomoc.
Oryginalna pompka centralnego zalana wylądowała już na śmietniku mam wersje GT 3D i zamierzam założyć uniwersalny centralny. Najtańszy jaki jest bez pilota itp. tylko jeden master. Teraz pytanie bo nie znalazłem nigdzie jak to ustroństwo podłączyć wpinając się jakoś w oryginalną instalacje centralnego pneumatycznego jakich schemat, porada etc.? Czy trzeba od nowa kłaść kable (zakładam że tak bo tam są rurki).
Proszę o jakąś pomoc.
Nigdzie nic się nie podpinasz.
Wrzucasz w drzwi siłowniki elektryczne, podłączasz do centralki, centralkę do zasilania i to wszystko.
Siłowniki (master) mają czyjniki otwarcia, więc jeśli przekręcisz kluczyk tam gdzie jest master, nastąpi otwarcie pozostałych.
Wrzucasz w drzwi siłowniki elektryczne, podłączasz do centralki, centralkę do zasilania i to wszystko.
Siłowniki (master) mają czyjniki otwarcia, więc jeśli przekręcisz kluczyk tam gdzie jest master, nastąpi otwarcie pozostałych.
Dzięki za info. To tyle w temacie. Zostawię sobie tylko stare podłączenia bo chce mieć szyber zamykany automatycznie. A co z klapką da się tam jakoś podłączyć tam uniwersalny siłownik?
- Paweł Marek
- V.I.P.
krakol, zobacz na ceny używanych pompek do zamka. Przecież to robota bez sensu, załatw sprawną pomkę i po problemie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Wymiana centralnego pnemuatycznego na uniwersalny elekty
Pompka centralnego od 40 zł w góręPaweł Marek pisze:krakol, zobacz na ceny używanych pompek do zamka. Przecież to robota bez sensu, załatw sprawną pomkę i po problemie
Centralny elektryczny 1 master + 3 slave koszt 35 zł
Więc jak dla mnie nie ma sensu kupować badziewnej pompki.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
badziewnej pompki? Myślisz, że komplet o którym wspomniałeś, za 35zł nie będzie badziewny? No i jeszcze uwzględnij czas podłączenia, montażu siłowników.
Ja mam 2 mastery + 2 slave + centralka za 25 zł. Działają ponad rok
A ja mam ori i działa 15 lat.
MK3 ADZ->AGU