wskazniki nie dzialaja

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

demon013
Nowicjusz
Nowicjusz

wskazniki nie dzialaja

Post autor: demon013 » czw maja 04, 2006 22:23

mam pytanko moze to i nie odpowiednie miejsce ale nie wiem gdzie to wsadzic
a wiec tak moj staruszek ma passata z 94r 1.9 tdi i ma problem nie wie dlaczego ale wskazniki od temperatury i paliwa nie dzialaja zalapuja czasami jak podskocze na dolku przy szybszej jezdzie ale tylko na moment zapali sie kontrolka temperatury wskazniki tekko drgna i spowrotem nic nie dziala nie wiem za chiny co z tym moze byc pewnie jakis banał ale jak mozecie to pomozcie z gory dzieki

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » czw maja 04, 2006 22:36

niech wyjmie zegary i zobaczy czy wtyk do nich dochodzacy jedt dobrze docisnięty.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
Smaczny
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Smaczny » czw maja 04, 2006 23:30

U mojego znajomego był podobny problem, tyle że nic nie działało - wkładał chyba monetę 1zł pomiędzy licznik a deskę i o dziwo działało... pewnego wolnego dnia wyciągneliśmy zegary, oczyściliśmy wszystko i po ponownym włożeniu działało idealnie :)

FORD
Fix Or Repair Daily

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt maja 05, 2006 05:51

Niedawno zmieniałem zegary w mk2. Po założeniu okazało się, że wskaźnik paliwa nie działa. ( początkowo nie działały też kontrolki, ale to była wina źle wpiętej wtyczki).Po wyjęciu zegarów okazało sie, że wskaźnik paliwa nie był dokręcony i nie było styku. Podobnie jest ze wskaźnikiem temp.Po dokręceniu wsio działa. Wsk. Paliwa jest na 2 śrubkach, temp na 3.Śrubki nie tylko trzymają wskaźnik ale różwnież stanowią połączenie z folią licznika.

demon013
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: demon013 » pt maja 05, 2006 13:04

dzieki sprawdze oba warianty

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pt maja 05, 2006 13:05

nie ma bata - jak czasem przez chwile łapia to czujniki sa ok - przyczyny trzeba szukac w zegarach lub ich okolicy.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”