Problem z temperatura silnika 1.9 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z temperatura silnika 1.9 TDI
Mam problem z rosnaca temperatura silnika 1.9TDI wymienilem termostat, plyn i czujnik temperatury ktory idzie na deske rozdzielcza nie wiem czy wentylator ma dwa biegi temperatura rosnie z rosnaca predkoscia Prosze o pomoc
Pyzia
- moskitq
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja też tak miałem i w pewnym momencie zaczeła sie gotować woda, też bawiłem sie z tymi drobiazgami a okazało sie że pompa pomału umierała aż umarła całkowicie,
zobacz czy płyn rusza się w zbiorniczku wyrównawczym, i czy przy większych obrotach rusza się mocniej,
w pompie jest sworzeń nafrezowany na który jest nałożony wirniczek (plastik albo inne dziadostwo) i tam właśnie wycierają sie te frezy i wtedy zaczyna się ślizgać co powoduje zmiejszenie wydajności pompy wodnej,
zobacz czy płyn rusza się w zbiorniczku wyrównawczym, i czy przy większych obrotach rusza się mocniej,
w pompie jest sworzeń nafrezowany na który jest nałożony wirniczek (plastik albo inne dziadostwo) i tam właśnie wycierają sie te frezy i wtedy zaczyna się ślizgać co powoduje zmiejszenie wydajności pompy wodnej,