hamulec pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hamulec pomocy
witam mam problem z hamulcem tz pedał jest skuteczny ale strasznie niski chce go ze tak napisze go podniesc zeby przy hamowaniu zabierał wyzej i szybciej, bebny ok zadnych wycieków, tercze spoko nowe klocki hamulcowe, odpowietczony układ i dali to samo poradzcie z góry dzieki
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
taaa a niby jak??? samoregulacja z czym to sie je?? gdzoe tego szukac itd?? bo mam podobny problem, tarcze klocki bebny okladziny cylinderki i nawet pompa sie bawilem a i tak nisko bierze hamulec , nie mowie ze zle hamuje (kolka staja w miejscu na asfalcie ) ale zeby ciut lepiej lapal, po odpowietrzeniu przez dwa dni jest ok a pozniej wraca do miekkosci i co ?? macie jakies pomysly??
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Mały gagatek
Nie wiem jak jest w mk2, ale załóżmy że jest to taka rozpórka między szczękami między (tak na środku między cylinderkami a piastą koła) z czymś w rodzaju zapadki na końcu. Musisz to rozebrać, cofnąc szczęki i ponownie zamontować (tylko prawidłowo) Potem jedna osoba naciska na hamulce a druga dwa śrubokręty w dłoń aby ograniczyć ruch szczęk i patrzysz czy szczęki jak pójdą do przodu o np 5 mm to potem wracają tylko minimalnie czy też te 5 mm, a wtedy jest źle.guti pisze:taaa a niby jak??? samoregulacja z czym to sie je?? gdzoe tego szukac itd??
[ Dodano: Nie Kwi 23, 2006 19:14 ]
Aha , sprawdziłem jeszcze w literaturze i wszystko jest tak jak pisałem tylko w golfie zamiast tych zapadek jest klin wchodzący od góry.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Lubi to wszystko tak skorodować że nie działa jak trzeba. Kliny, regulatory, podkładki sprężynek trzymających szczęki. Trzeba to wszystko obejrzeć, oczyścić i co trzeba wymienić. W końcu też jak bębny są bardzo wydarte to tej samoregulacji prostu braknie i trzeba bębny zmienićAdamtd pisze:Aha , sprawdziłem jeszcze w literaturze i wszystko jest tak jak pisałem tylko w golfie zamiast tych zapadek jest klin wchodzący od góry.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.