Co to za przewód i gdzie ma być podłączony?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam taki problem. Wie ktoś może gdzie powinien być podłączony przewód widoczny na zdjęciu???? Jest to Golf 4 1,4 16V AKQ
Co to za przewód i gdzie ma być podłączony???
zgaduje że od wtryskiwacza , ten wężyk idzie pod spód w tym kierunku co jest na zdjęciu, dokładnie nie wiem bo bym musiał troche gratów porozbierać żeby dobrze widzieć. Pomiędzy filtrem powietrza a silnikiem , wzdłuz bloku silnika ale dołem
Golf mi nierówno pracuje i tak myślałem może to od tego . Obroty mam trochę niższe i troszkę budą mi trzęsie.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to jest podcisnieniowy zawor cisnienia paliwa. tez mam go odlaczonego, tylko ze przy samym zaworku, a sam przewod mam zaslepiony. musisz poszukac czy miejsce jego podlaczenia jest zaslepione.
Oczywiście, że tak. Skoro masz odpięty przewód od podcisnienia to ciągnie ci nim falszywe powietrze. Zatkja go palcem i zobacz czy pomoże.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie chciał mi powiedzieć czy to ten przewód ale myślę że to była przyczyna . Miałem robiony remont silnika i chyba poprostu go nie podpiął. Teraz jestem zadowolony.