Zabezpieczenie antykradzierzowe TDI

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

lucypper
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lucypper » czw mar 29, 2012 23:13

Witam. Nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział ale zaryzykuję. W związku z tym że w mojej okolicy coraz częściej słyszy się o kradzieżach MK IV postanowiłem dołożyć do mojego fabrycznego zestawu coś co zaskoczy potencjalnego złodzieja. Fabrycznie znajduje się alarm i immobiliser. Kiedyś z tatą w passacie 1.8 zrobiliśmy włącznik pompy paliwa. Co sądzicie o takim rozwiązaniu w dieslu?? Macie jakieś inne patenty ? Bardzo proszę o podzieleniu się waszymi pomysłami. Pozdrawiam

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » pt mar 30, 2012 13:27

Najlepiej odciąć jakis przewód podający napięcie do sterownika, najlepiej jakimś przekaźnikiem. Pompa paliwa zalezy od diesla (jesli pompowtrysk to zazwyczaj jest, jesli pompa to nie ma).

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

lucypper
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lucypper » pt mar 30, 2012 17:20

Ja mam 1.9 ALH więc jest na pompie wtryskowej. Jest może gdzieś jakiś tourtial jak to zrobić? Ewentualnie proszę o jakieś dokładniejsze informacje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”