Sprężyna ociera o mocowanie na wahaczu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Boli moje autko tylna prawa spręzyna :/ jest ona umocowana na wahaczu i podczas obciążenia jak kogos wioze na tyle obciera mi o tą osłone wahacza. Nie znam się za bardzo na tym... prosze o rady/ porady, sugestie.
Z góry dzięki
Boli moje autko tylna prawa spręzyna :/ jest ona umocowana na wahaczu i podczas obciążenia jak kogos wioze na tyle obciera mi o tą osłone wahacza. Nie znam się za bardzo na tym... prosze o rady/ porady, sugestie.
Z góry dzięki
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
Re: Sprężyna ociera o mocowanie na wahaczu
Od kiedy masz z tym problem czy coś grzebałeś ze sprężyną???
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeżeli obciera tylko jedna to zamień sprężyny stronami. Jeżeli masz jak podnieść tył auta to jest to 15min roboty, odkręcasz dolne mocowanie amortyzatorów, opuszczasz belkę i wyjmujesz sprężyny...zamieniasz i składasz do kupy. Potrzebne klucze 16mm, lewarek (+ coś do podłożenia pod auta, ewentualnie drugi lewarek)...i jak nie da rady wystarczająco wysoko podnieść to klucz do kół. Po zmianie zobacz czy będzie ocierało z drugiej strony...
-
- Forum Master
A może końcówka sprężyny pękła, sprężyna trochę się przesunęła i teraz ociera.
Na zdjęciu widać ze jest wygięta. Nadaje się do wymiany. Wymienia się parami
Wysłane z "notatnik" NOKIA 3410
mialem podobny problem też mi się ocierała. przy mojej ktoś grzebał i była źle założona. Zrób tak jak pisał Qto albo wymień