mk1 Linka recznego oraz Szczeki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
atri
Nowicjusz
Nowicjusz

mk1 Linka recznego oraz Szczeki

Post autor: atri » ndz kwie 16, 2006 12:27

Witam,
Posiadam mk1 z 78. Jakis czas temu pekla mi linka recznego i wkoncu postanowilem ja wymienic. Zakupilem linke firmy LINEX (czy jakos podobnie) do modeli golfa, sirocco i passata od 76 do 83r. (chyba taki byl przedial). Po pierwsze mialem problem zeby te cholerna linke przepchnac prze rure w samochodzie (pancerzyk?), wiec ucialem jakies 5mm gwintu i przeszla. zdjalem beben, zamocowalem linke do szczeki. Hmm... po zaczepieniu linki o szczeke nie mozna bylo jej naciagnac na dzwignie recznego! Jak najpierw naciagnalem na dzwignie i dopiero potem na szczeke to nie mozna bylo zalozyc bebna (widocznie szczeki sie za bardzo rozeszly). Dodam jeszcze ze te 5mm ktore ucialem niewiele by pomogly (tak mi sie zdaje). Czy to mozliwe ze linka jest za krotka? Czy cos zle zamotnowalem?

I jeszcze jedna prosba. Jezeli posiada ktos jakas porade czy schemat jak powinno sie zalozyc szczeki (wkoncu mi sie rozpadly od tego "naprawiania" i nie jestem pewny jak je odpowiendio zlozyc) to bardzo bym prosil o linka.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz kwie 16, 2006 12:31

Samoregulator, ten na sprężynce trzeba wyciągnąć do góry z pół centymerta. Szczęki się zejdą i założysz bęben.

Awatar użytkownika
atri
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: atri » wt kwie 18, 2006 11:23

Jak tylko bedzie ciut ladniejsza pogoda to sprobuje (niestety wszystko musze robic pod blokiem). Aczkolwiek i tak mam wrazenie ze ta linka jest kurcze za krotka :/
Ale dzieki TAZ! Moze faktycznie zrobie tak jak mowisz i bedzie dobrze :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”