Niedługo czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą i mam takie trzy pytania:
- jeden twierdzi, że głowicę przy każdej wymianie uszczelki trzeba równać (ma być równana na "czymś" magnetycznym) drugi że nie trzeba tego robić.
- wyczytałem gdzieś aby nie ciekło spod uczczelki osłony wałka rozrządu (ta korkowa uszczelka) to trzeba ją zostawić na kilka godzin w wodzie a dopiero po tym zakładać.
- w książce jest napisane, że z zasady powinno się wymienić szpilki (śruby) i zakadać nowe, spece twierdzą, że nie trzeba.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
a może jeszcze jakieś inne rady?
Wymina uszczelki pod głowicą [mkII TD]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Wymina uszczelki pod głowicą [mkII TD]
Ad 1. trzeba i taka jest zasada ze przy kazdyn zdjeciu głowicy wypadało by ja przeszlifowac chocby minimalnie by byla odealnie równaTrochim pisze:Niedługo czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą i mam takie trzy pytania:
1) jeden twierdzi, że głowicę przy każdej wymianie uszczelki trzeba równać (ma być równana na "czymś" magnetycznym) drugi że nie trzeba tego robić.
2 ) wyczytałem gdzieś aby nie ciekło spod uczczelki osłony wałka rozrządu (ta korkowa uszczelka) to trzeba ją zostawić na kilka godzin w wodzie a dopiero po tym zakładać.
3) w książce jest napisane, że z zasady powinno się wymienić szpilki (śruby) i zakadać nowe, spece twierdzą, że nie trzeba.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
a może jeszcze jakieś inne rady?
ad2. nie wiem po co ja wkładac do wody, nowa kosztyje 14 zł w IC, poprostu zakłada sie nową
ad3. nic nie zaszkodzi jak zniemisz na nowe, nie zmienia sie tylko ze wzgledu na oszczednosci klienta
www.vrservice.pl
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
w InterCarsmarek29 pisze:Gdzie??? Od dawna szukam ,ale są tylko do 1.9 i do 1.8 ale podobno nie całkiem podchodzi.Borys pisze:zawwsze mozesz kupic gumową troche drozszaTrochim pisze:co do tego wkładania uczeczelki do wody to było napisane że powinno się tak zrobic właśnie z nową.
a za resztę dzięki
www.vrservice.pl