[mk3] ABF z gazem, jakie Kable WN ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- lunatyk1981
- Ma gadane
Witam, jakie kable polecicie do silnika 2.0 16v (ABF) z instalacja gazowa? Obecnie mam kable firmy NGK ale powiem szczerze ze średnio z nich byłem zadowolony, a są już praktycznie na wyczerpaniu (coraz częściej trzeba kręcić stacyjka żeby odpalić samochód) więc dobrze by było zaopatrzyć się w wiedze które kupić.
Świece mam NKG V-line, kopułkę i palec zamierzam kupić firmy BOSH i pytanie pozostaje jakie kable zapłonowe ?
Z góry mowię ze jeśli Magnecor, to wiele dobre o nich słyszałem, ale nigdy nie słyszałem jak pracuja z instalacja gazową i niestety ponad 700 zł na nie mam (wolałbym tańsze propozycje).
Btw. sprawdzał już ktoś takie kable http://allegro.pl/przewody-napiecia-vw- ... 15878.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?
I dodatkowe pytanie korzystając z tego ze na pewno wielu posiadaczy ABF’a zajrzy i żeby nie mnożyć tematów:
Podczas odpalania samochodu tzn przekręcania kluczyka, wciskanie pedału gazu nic nie daje, tzn w żaden sposób nie pobudza rozruchu, czy to normalne przy tym modelu silnika ?
Dziekuje z gory za pomoc i pozdrawiam
Świece mam NKG V-line, kopułkę i palec zamierzam kupić firmy BOSH i pytanie pozostaje jakie kable zapłonowe ?
Z góry mowię ze jeśli Magnecor, to wiele dobre o nich słyszałem, ale nigdy nie słyszałem jak pracuja z instalacja gazową i niestety ponad 700 zł na nie mam (wolałbym tańsze propozycje).
Btw. sprawdzał już ktoś takie kable http://allegro.pl/przewody-napiecia-vw- ... 15878.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?
I dodatkowe pytanie korzystając z tego ze na pewno wielu posiadaczy ABF’a zajrzy i żeby nie mnożyć tematów:
Podczas odpalania samochodu tzn przekręcania kluczyka, wciskanie pedału gazu nic nie daje, tzn w żaden sposób nie pobudza rozruchu, czy to normalne przy tym modelu silnika ?
Dziekuje z gory za pomoc i pozdrawiam
Słowa to słowa, a czyny to czyny.
Re: [mk3] ABF z gazem, jakie Kable WN ?
ktoś w ogłoszeniach miał ostatnio na sprzedaż BERU po przebiegu 5000km za 150zł ja 4 lata temu kupiłem używki w bdb stanie za 80zł, do dzisiaj przejechałem ok 100kkm, poprzednie NGK wytrzymały jakies nie całe 3 lata
- lunatyk1981
- Ma gadane
No dokladnie u mnie tez 3 lata max i to tez nie takiej jazdy w dzien w dzien, Beru mowicie … jakis konkretny model tzn oni robia jakies „specjalne” do gazu czy po prostu brac pod model samochodu i nie patrzec na to ?
bierz BERU takie jakie przewidują do ABFa, nie ma specjalnych do gazu, nie wiem czy są takie same jak w 9a bo takie można kupić za ok 285zł
- lunatyk1981
- Ma gadane
Ok, kupiłem właśnie ;] używane bo używane ale za bardzo małe pieniądze, a podobno mało wzywane, tzn robiony samochód był, wyjechał i dostał strzałą, jaka prawda kto wie, ale spróbujemy.
Ok. dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Ok. dziękuję za pomoc, pozdrawiam
-
- Użytkownik
w moim ABFie kable Beru takie jak wsadzili w fabryce w 1994 roku jezdzily az do 210 roku. Takze jakosciowo musza byc dobre
- lunatyk1981
- Ma gadane
Mam nazieje jakby co kupilem wlasnie te http://allegro.pl/show_item.php?item=2104783979" onclick="window.open(this.href);return false; akurat się trafily w dobrej cenie i idealnie pod mój samochod, troche martwi mnie ten napis „beru/bremi” nie wiem czy te firmy z soba współpracują czy jakies inne sprawy, mam nadzieje ze będzie ok. i ze to typowe kable beru sa.
nie wiem o co tam dokładnie chodzi z tym BERU / BREMI ale w serwisach też wkadają produkty BREMI np przy akcji serwisowej wymiany cewek też w nowszych autach wkładają BREMI
- lunatyk1981
- Ma gadane
Tzn ze teraz BERU to to samo co BERMI ? bo już sam nie wiem czy ja kupilem kable BERU czy BREMI ;] w opisie jest ze BERU, ale czy BERU nie maja koloru niebieskiego ?
- lunatyk1981
- Ma gadane
Ok. panowie kable dotarly, faktycznie sa czarne ;] na dniach je zakladam i zobaczymy co one daja dziekuje wszystkim za pomoc
Mam chyba problem z kabelkami WN także w moim aucie. W związku z tym przyłączam się i pytam mości Panowie - czy zakładał ktoś lub wie cokolwiek nt. tych kabli które kolega przytoczył ? Cena chyba konkurencyjna w stosunku do nowych Beru/NGK..?lunatyk1981 pisze: Btw. sprawdzał już ktoś takie kable http://allegro.pl/przewody-napiecia-vw- ... 15878.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Magnecor kusi jakością i przychylnymi recenzjami, ale kwota ponad 8paczek za kabelki robi wrażenie
Jak sądzicie - czy te żółte z allegro (niby 9mm śr izolacji) sprawdzą się ? Domyślam się że to jakiś chińczyk wykonał, ale może okazać się lepsze od tradycyjnych czarnych , markowych producentów ..