wybuch mi kolektor ssacy !!!!!! co robic???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wybuch mi kolektor ssacy !!!!!! co robic???
Witam! Posiadam golfika 3 1997 z silnikiem 1,4 na wielopunkcie z LPG mam go 2 lata i wczesniej niebylo z nim wiekszych problemow poza odma . ostatnio przy probie odpalenia rozerwalo mi kolektor ssacy ! co zrobic jaka jest przyczyna wybuchu. pokleilem kolektor wymienilem swiece auto odpalilo jednak ani na gazi jak i benzynie nietrzymal obrotow gasl jesli niemialem nogi na gazie . po ktorejs z kolei probie rozruchu kolektor poraz kolejny wybuch! POMOZCIE!!!!!!!!!!!
wina oczywiscie zle wyregulowanej instalacji gazowej, oraz swiece , przewody HV , filtr gazu
To co zwykle powiedza ci instalatorzy gazu.
A co do plastik kolektor - to powinna byc sekwencja , a nie zwykla instalcja II generacji jak sie nie myle, bo inaczej sa wlasnie takie skutki
Aha koloektora sie nie skleja kup jakas uzywke z allegro lepiej
A co do plastik kolektor - to powinna byc sekwencja , a nie zwykla instalcja II generacji jak sie nie myle, bo inaczej sa wlasnie takie skutki
....i to jest poprawna odpowieź !!!!!luk99 pisze:wina oczywiscie zle wyregulowanej instalacji gazowej, oraz swiece , przewody HV , filtr gazu
dokladnie przy plastikowych kolektorach stosuje sie instalacje z sekfencyjnym wtryskiem albo dodatkowe uzadzenie ktore zapobiega wybuchom kolektora . Widac ze fachowcy nie znali sie dosc na swojej robocie i wcisneli najtansza instalacje do autka ktore jej miec nie moze
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
Szukac nowego badz uzywanego kolektora. Kiedys ktos na forum podał link do firmy która robi metalowe kolektory do róznych aut. Jak je zobaczyłem to o mało sie nie popłakałem no ale ludzie to kupują
Tu jest ich strona: http://www.autokolektor.webpark.pl/oferta.html znalazłem w koncu ten adres
Pozdrawiam
Tu jest ich strona: http://www.autokolektor.webpark.pl/oferta.html znalazłem w koncu ten adres
Pozdrawiam
wiesz co plakac nie ma czemu ..sam podalem ten link...kolektory moze i wygaldaja ...nie za dobrze..ale ...chodza bez problemu no i sa metalowe..juz roczek siorka na nim jezdzi..i jest gites...a tak wogole zobacz ile kosztuje uzywka ..bo duzooooo wiec lepiej troszke dolozyc...zalozyc metalowy...niechj inni sie smieja ze jest brzydki itd..ale nie o to w tym chodzi..wazne zeby spelnial swoja role...takie moje zdanie...smieja sie Ci co nie widzili na oczy..i nie maja ..a za zdrosza hihi pokoj ;p