Renowacja felg we wlasnym zakresie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
MaSa_Golf
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Renowacja felg we wlasnym zakresie

Post autor: MaSa_Golf » wt kwie 11, 2006 23:06

Mam felgi stalowe 14" takie z okraglymi dziurami, i mam do nich takie plastikowe ranty, ogolnie bardzo podobaja mi sie te felgi na golfie, ale zaczyna na nich wychodzic rdza, i traca przez to swoj urok :otepienie:

Pytanie brzmi : jak je odnowic??
Myslalem o tym, zeby je zjechac szczotka druciana (znaczy sie taka koncowka do wiertarki jak szczotka druciana) pozniej je ladnie odmalowac

Jaki podklad zastosowac i jakim lakierm je na koniec pokryc, chcialbym zeby wygladaly jak oryginal czyli takie szaro-srebrne matowe.

Czy sa jakies specjalne lakiery do felg czy uzyc zwyklego samochodowego??

pozdr0

Awatar użytkownika
CzapCzap
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CzapCzap » śr kwie 12, 2006 00:32

Ja bym Ci radzil oddac felgi do piaskowania a potem to najlpiej oddac do ocynkowania piecowego. Na farbach sie nieznam niestety :blush:

Obrazek <--------

Golf 3 GL 1.6 AFT - sprzedany :(
Golf 4 GTI 1.8T AGU - Jest :)
Jetta 2 CL 1.6D - Jest :)

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » śr kwie 12, 2006 00:52

CzapCzap, no to podałeś " we włąsnym zakresie"
poza tym domyślam sie ze to stalowe felgi, a widać tylko ich środkową czesc bo rant zasłania plastikowa atrapa rantu...jesli tak to załóż druciak na wiertarke, zdrap rdzę i farbę, potem zmatów paierem, około 300, i polakieruj podkładem o dużej twardosci takim żeby wytrzymywał jako warstwa wierzchnia, polecam BOLLa czaarny mat...pozdro

[ Dodano: Sro Kwi 12, 2006 00:53 ]
aha no i przed każdym lakierowaniem - matowienie i odtłuszczanie benzyną ekstrakcyją

[ Dodano: Sro Kwi 12, 2006 00:58 ]
aha nie dotyczałęm...jak mają być srebrne to malujesz najpierw podkładem, np wspomnianym bollem a potem takim lakierem jaki chcesz, mozesz sobie nawet dobrąc troche inny odcień srebrnego i się wyróżniać :smoke: ..
Ostatnio zmieniony śr kwie 12, 2006 00:59 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
CzapCzap
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CzapCzap » śr kwie 12, 2006 00:59

Aha, ale myslalem zeby oddac do piaskowania a potem sobie mozna samemu malowac :bigok: . Ale jak ktos chce to niech szczotkuje :), zycze przyjemnej pracy i ladnego efektu :mrgreen: , Pozdro

Obrazek <--------

Golf 3 GL 1.6 AFT - sprzedany :(
Golf 4 GTI 1.8T AGU - Jest :)
Jetta 2 CL 1.6D - Jest :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”