Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co powoduje załączanie oryginalnego alarmu można sprawdzić VAGiem...alarmu dokładnego też można sprawdzić - poczytaj w instrukcji jak.krzysiek12479 pisze:jakiś czas temu miałem problem z zamkiem drzwi kierowcy, tzn po zamknięciu auta drzwi kierowcy otwierały się ponownie, a do tego wariowało oświetlenie wnętrza, brzęczek przypominający o wł światłach i i lampka drzwi, ale rozebrałem zamek, posprawdzałem luty i mikrowłączniki i wszystko śmiga ok
nie mógł wywalić błędów bokrzysiek12479 pisze:Po podłączeniu do kompa ten nie pokazał żadnego błędu odnośnie alarmu fabrycznego
to gdzie te błędy sprawdzałkrzysiek12479 pisze:nie można było nawiązać połączenia z centralnym zamkiem
a to "czasami" to jest wtedy jak masz np elektryczne szybki...a pewnie masz, wtedy nie wchodzimy w "centralny zamek" (35) a w "moduł komfortu" (46)...i nie szukamy tam błędów, choć możliwe że będą i wskażą np trafiony zamek kierowcy, tylko sprawdzamy co nam się pokaże w blokach pomiarowych w grupie 015 - ostatnie cztery przyczyny uruchomienia alarmu.krzysiek12479 pisze:nie można było nawiązać połączenia z centralnym zamkiem, nie wiem dlaczego i ten mechanik też nie wiedział. Powiedział, że "czasami tak jest"
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości