Jakie mody polecilibyście do tego silnika żeby dodać mu trochę mocy ???
Idąc w kierunku mocnego N/A można grzebnąć wydech, dolot, zrobić korektę softu, ale to da wynik rzędu 180 - w porywach do 190 koni. W grę wchodzi też porting głowicy, który może dodać jeszcze kilka km, ale niestety nie udało mi się nigdzie znaleźć wałków do tego silnika. O ile do AGZ'eta nie stanowi to problemu to do AQN nie mogę ich nigdzie namierzyć :/
W moim przypadku wydech do przelot 2.5" z nierdzewki z końcowym przelotowym tłumikiem Bastuck, dolot na filtrze BMC CDA puszczony z kratki w zderzaku, zewnętrzna chłodniczka oleju i odleżony zamach. W pierwszej kolejności chcę sprawdzić go na hamowni żeby zobaczyć w jakiej jest kondycji i podtrzymać lub obalić mit softu SLS'a po czym myślę nad jego "usprawnianiem"

Wiem, że efektywnym sposobem osiągnięcia ciekawych wyników z AQN'a jest kompresor, który można nabyć z całym zestawem np. ze strony Carlicious-parts, ale cena takiego zestawu zaczyna się od 3000E więc jest to dość kosztowny zabieg.
Co moglibyście polecić w kierunku przekroczenia granicy 2++ koni ???
Może jakieś soft turbo - jeśli tak to jakie ???
Oczywiście pomińmy propozycje swapa na r32, r36 i inne silniki bo chodzi mi tylko i wyłącznie o dalsze rzeźbienie AQN'a.
Za wszelkiego rodzaju konstruktywne rady z góry serdecznie dziękuję w imieniu swoim jak i innych użytkowników 2.3 v5 20V.