Na ciepłym szarpie,przerywa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem z autem. Otóż na zimnym silniku chodzi jak marzenie. A gdy się dobrze zagrzeje to zaczyna przerywać i szarpać. Sondę lambda wymieniłem,bo była uszkodzona. Świece są nowe NGK. Przewody i kopułkę przekładałem z innego Golfa i bez zmian. Któryś czujnik albo komputer obcina dawkę paliwa, bo gdy ścisnąłem francuzem przewód powrotny, automatycznie zwiększając dawkę paliwa, to chodził równiutko. Pomocy mk2 1.8 rp
ciśnienie paliwa i wydajność ok ?
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Wydaje mi się,że tak,bo na zimnym idzie elegancko, nie zająknie nawet. Ssanie dobrze działa, nie przerywa. Tylko na ciepłym ma fochy..
Przyczyną może być walnięta cewka zapłonowa (wraz z nagrzaniem może dawać słabą iskrę) - ciężko ją sprawdzić najlepiej na podmiane.
Drugą rzeczą może być układ halla - położony w aparacie zapłonowym - o tym było już dużo na forum więc poszukaj.
Drugą rzeczą może być układ halla - położony w aparacie zapłonowym - o tym było już dużo na forum więc poszukaj.
MaciU
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Na ciepłym szarpie,przerywa.
Dołączam się do wypowiedzi... Z własnego doświadczenia wiem, że wraz ze wzrostem tmp spada moc iskry, a aparat zapłonowy jak masz jakis zamiennik to też tak może być. Do póki pracuje na ssaniu to jest OK, potem głupieje.MaciU_ pisze:Przyczyną może być walnięta cewka zapłonowa (wraz z nagrzaniem może dawać słabą iskrę) - ciężko ją sprawdzić najlepiej na podmiane.
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
Witam. Cewkę i aparat zapłonowy zmieniłem i nadal to samo.. Wymieniłem również podstawę mono wtrysku,gdyż była zużyta trochę, teraz wtrysk się tak nie rusza jak wcześniej ale to też efektu nie dało.. nadal na ciepłym silniku słychać wypadanie zapłonu...