[mk2] Wieloklin - wymiana kolumny ???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk2] Wieloklin - wymiana kolumny ???

Post autor: BMBL » czw mar 30, 2006 21:42

Witam
Jakiś czas temu kupiłem sobie kiere na waski wieloklin. Niestety ja mam szeroki.. wiedziałem o tym jak kupowałem, ale czytałem na forum wypowiedzi ludzi którzy zdejmowali tuleje sciagaczem do łożysk. Próbowałem ściągacza na dwie łapki, trzy łapki, młotka i przecinaka, podgrzewania palnikiem, i innych własnych patentów. Nadszedł jednak dzień w którym zabrakło mi wulgaryzmów, żeby okreslić co czuję. Poddałem się. :crazy:

W tym momencie nachodzi mnie pytanie: Czy przełożyć kolumne z modelu do roku 88 ??? Czy próbować jeszcze czegoś? Może macie jakies rady ?

Ps. Nie piszcie, ze zdejmowaliście kombinerkami, albo wkrętakiem :jezor:
Ps2. Za ile mozna kupić taką używaną kolumnę na szrocie ???

PzDr600

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » pt mar 31, 2006 00:39

nie no musi sie zdjac... mi elektruk sciahal sciagaczem .. dobry sciagacz i musi zejsc nei ma sily!

pozneij pamietazj ze musisz wymienci sprezyne i podkalde chyba jakas ... tani komplet ;)

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
kozi218
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kozi218 » pt mar 31, 2006 23:18

witam.
ja robiłem ta sama przerubke czyli zdejmowałem ten wieloklin jakies 6 dni temu. jest to bardzo proste. potrzeba sciagacz do łorzysk klucz francuski i szlifierke.

zdejmujesz kierownice zaraz pod tym rantem szlifujesz dwa pogłebiena tak aby miał sciagacz solidne zaparcie, zakładasz sciagacz dodatkowo zaciskasz go francuzem tak aby sie nie wymykał z tych nacietych otworów. (najlepiej jest miec sciagacz z dwoma uchwytami') i elegancko schodzi

nie zmnieniaj całej kolumny bo nie ma sensu. a jerzeli juz to zmien nabe przy kierownicy na szeroki wieloklil na allegro sa. jak sie zdecydujesz to prosze o pukcik.

http://www.auto-swiat.pl/sites/www.auto-swiat.pl/themes/autoswiat/images/fanbannery/fan_750x100.png

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: BMBL » pt mar 31, 2006 23:58

Przetestuje... Jesli spadnie będą punkty :okej: :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”