Ciągłe świecenie świateł stopu.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

arek707
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: arek707 » sob paź 22, 2011 10:17

Witam Panowie, bardzo bym prosił o pomoc w moim problemie. Gdy wczoraj wysiadłem z mojego MK4 zaoważyłem że świecą się światła stopu (wszystkie), było juz ciemno więc odpiąłem klemę i poszedłem spać Dzisiaj chciałem to jakoś naprawić. Poszperam po forum i z tego co poczytałem to wychodziło że bedzie cos z czujnikiem świateł stopu, wyjąłem go i światła przestały swiecić, po odpaleniu zaczeła migac kontrolka świec żarowych, ale z tego co wyczytałem to norma. Kupiłem nowy czujnik świateł stopu wyminiłem (licząc że to pomorze) a tu ku mojemu zaskoczeniu dalej ciągle światełka świecą :(. Moje pytanie co z można dalej z tym zrobić, gdzie szukac przyczyny tej awarii ?? Bardzo prosze o jakies rady z góry bardzo dziękuje.

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » sob paź 22, 2011 11:04

ten nowy wlacznik swiatel to tylko podpiales czy zamontowales pod pedał. Moze cos z pedalem sie stalo ze nie wciska tego cycka od wlacznika.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

arek707
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Ciągłe świecenie świateł stopu.

Post autor: arek707 » sob paź 22, 2011 11:10

Normalnie zamontowałem tak jak był ten stary, pedał jest ok, bo światła świecą cały czas, wogule nie gasną :( czy wcisne pedał czy nie to one cały czas świecą

Awatar użytkownika
Waqa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Ciągłe świecenie świateł stopu.

Post autor: Waqa » sob paź 22, 2011 11:36

wesol pisze: Moze cos z pedalem sie stalo ze nie wciska tego cycka od wlacznika.
wymontuj czujnik i sprawdz czy beda gasly po wcisnieciu dzyndzla palcem. jezeli zgasna to problem jest z umocowaniem czujnika wzgledem pedala hamulcowego.

arek707
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: arek707 » sob paź 22, 2011 12:09

Już wszystko ok, okazało się że ten czujnik co kupiłem tez był zepsuty, włożyłem oryginalny od kolegi i jest ok. a tamten ze sklepu u niego też nie działał :] Dziwie sie tylko co oni sprzedają :] Bardzo dziękuje za cenne porady i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”