Ciągłe świecenie świateł stopu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Panowie, bardzo bym prosił o pomoc w moim problemie. Gdy wczoraj wysiadłem z mojego MK4 zaoważyłem że świecą się światła stopu (wszystkie), było juz ciemno więc odpiąłem klemę i poszedłem spać Dzisiaj chciałem to jakoś naprawić. Poszperam po forum i z tego co poczytałem to wychodziło że bedzie cos z czujnikiem świateł stopu, wyjąłem go i światła przestały swiecić, po odpaleniu zaczeła migac kontrolka świec żarowych, ale z tego co wyczytałem to norma. Kupiłem nowy czujnik świateł stopu wyminiłem (licząc że to pomorze) a tu ku mojemu zaskoczeniu dalej ciągle światełka świecą . Moje pytanie co z można dalej z tym zrobić, gdzie szukac przyczyny tej awarii ?? Bardzo prosze o jakies rady z góry bardzo dziękuje.
ten nowy wlacznik swiatel to tylko podpiales czy zamontowales pod pedał. Moze cos z pedalem sie stalo ze nie wciska tego cycka od wlacznika.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Ciągłe świecenie świateł stopu.
Normalnie zamontowałem tak jak był ten stary, pedał jest ok, bo światła świecą cały czas, wogule nie gasną czy wcisne pedał czy nie to one cały czas świecą
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Ciągłe świecenie świateł stopu.
wymontuj czujnik i sprawdz czy beda gasly po wcisnieciu dzyndzla palcem. jezeli zgasna to problem jest z umocowaniem czujnika wzgledem pedala hamulcowego.wesol pisze: Moze cos z pedalem sie stalo ze nie wciska tego cycka od wlacznika.
Już wszystko ok, okazało się że ten czujnik co kupiłem tez był zepsuty, włożyłem oryginalny od kolegi i jest ok. a tamten ze sklepu u niego też nie działał :] Dziwie sie tylko co oni sprzedają :] Bardzo dziękuje za cenne porady i pozdrawiam.