Climatic - Problem, grzanie tylko gdy ustawione jest na max.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
niedawno zauważyłem problem w swoim aucie (choć mógł już istnieć od wiosny, bo do niedawna nie używałem grzania).
Mianowicie climatic (przy wyłączonej klimatyzacji, tj. palącej się diodzie ECON) działa w ten sposób, że grzanie jest tylko przy ustawieniu pokrętła do oporu - na czerwonym polu. Na innych ustawieniach w zasadzie jest jedna temperatura - zimno.
Spotkał się ktoś z czymś takim? Jest na to jakiś sposób?
Z góry dziękuję za pomoc i sugestie.
niedawno zauważyłem problem w swoim aucie (choć mógł już istnieć od wiosny, bo do niedawna nie używałem grzania).
Mianowicie climatic (przy wyłączonej klimatyzacji, tj. palącej się diodzie ECON) działa w ten sposób, że grzanie jest tylko przy ustawieniu pokrętła do oporu - na czerwonym polu. Na innych ustawieniach w zasadzie jest jedna temperatura - zimno.
Spotkał się ktoś z czymś takim? Jest na to jakiś sposób?
Z góry dziękuję za pomoc i sugestie.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Sądzę że bez VAG'a ciężko będzie coś wymyślić. Być może któryś z czujników mierzących temp. wnętrza się uszkodził.
Re: Climatic - Problem, grzanie tylko gdy ustawione jest na
witam
no ja mam podobny problem grzeje mi tylko gdy ustawie pokretlo na czerwonym polu i do tego pokretlo od nawiewu musze dawac na srodek np pomiedy szybe a nogi albo szybe a nawiew
mam climatic i pytanie czy tam jest jakis czujnik jesli tak to gdzie
co robic
no ja mam podobny problem grzeje mi tylko gdy ustawie pokretlo na czerwonym polu i do tego pokretlo od nawiewu musze dawac na srodek np pomiedy szybe a nogi albo szybe a nawiew
mam climatic i pytanie czy tam jest jakis czujnik jesli tak to gdzie
co robic
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
prędzej bym stawiał na silniczek nastawczy klapy regulującej temperaturę chyba to jest V68, tak czy siak trzeba zacząć od podłączenia VCDS-a i sprawdzenie na dobry początek błędów, następnie można wykonać test elementów wykonawczych - może jakaś kalpa się przycięła itp...
Re: Climatic - Problem, grzanie tylko gdy ustawione jest na
Pasowało by mi to, bo teraz zauważyłem że przy zmianie nastawy (co i tak nie przynosi skutku) słychać stukanie, jakby coś się tam zacięło.doggie pisze:prędzej bym stawiał na silniczek nastawczy klapy regulującej temperaturę chyba to jest V68, tak czy siak trzeba zacząć od podłączenia VCDS-a i sprawdzenie na dobry początek błędów, następnie można wykonać test elementów wykonawczych - może jakaś kalpa się przycięła itp...
Czy ktoś się do tego dobierał i jest w stanie wytłumaczyć jak się tam dostać?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
zrób VCDS-em test elementów wykonawczych klimy i nastawy podstawowe, jak nie pomoże to najprawdopodobniej silniczek klapy do wymiany, dość ciężko do niego dotrzeć