Jakie opony na zimę?? Golf R mk6
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Koledzy prosze o pomoc. Dzwonilem do ASO z pytaniem o zalecane opony na zime. Dowiedzialem sie ze jest to opona o rozmiarze 205/50/17.Kupilem juz wczesniej "osiemnastki" na zime i przy tym chce zostac.Moje pytanie brzmi,jakie proponujecie opony?
Re: Jakie opony na zimę?? Golf R mk6
ja bym szukal troche wezszej z wyzszym profilem, zima to nie pokaz mody, a szeroka zimowka raczej pogorszy trakcje.gre pisze:ja myslę nad 225/45/18 ... mam nadzieję że nie za wysokie
tylko .: R32
tak jak mówi Rokoś, wyższy profil i trochę węższa ( nacisk na powierzchnię ) ze swej strony firmowo to polecam Goodyeara ultra grip 7+( teraz adac testowało 8 i nawet dobrze wypadło)
były http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=303319" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Jakie opony na zimę?? Golf R mk6
takie tez kupilem:)krz_p pisze:bez problemu można w zimie jeździć na 225/40/18
Ja na zimę mam 225/45/17 z Pirelli Sottozero II bodajże czy jakoś tak i o ile nie ma na drodze lodu to nic nie jest w stanie zatrzymać mojej eRki
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
ja mam DUNLOP SP Winter Sport 3D 235/40R18 95W XL
bardzo sobie chwalę, ta opona zawsze łapie się w rankingach na pudle; najcichsza zimówka na jakiej jeździłem w życiu. poprzednią zimę woziły mnie po zaspach bez żadnych przygód. polecam
jest szersza, bo felga 18 i guma musi lepiej chronić felgę. z tą szerokością to kiedyś była taka szkoła.
szkoła zakładania opon rowerowych, bo się dobrze w śnieg wgryzały. jakoś nie przekonuje mnie ta teoria.
bardzo sobie chwalę, ta opona zawsze łapie się w rankingach na pudle; najcichsza zimówka na jakiej jeździłem w życiu. poprzednią zimę woziły mnie po zaspach bez żadnych przygód. polecam
jest szersza, bo felga 18 i guma musi lepiej chronić felgę. z tą szerokością to kiedyś była taka szkoła.
szkoła zakładania opon rowerowych, bo się dobrze w śnieg wgryzały. jakoś nie przekonuje mnie ta teoria.
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Ta teoria jest dobra do śniegu. U nas po dwóch dniach wszystko odśnieżone, więc równie dobrze można by letnie zakładać i śmigać
No chyba, że kolega mieszka w Kłodzku, Wiśle czy jakiejś Cisnej, wtedy jest to jedyna opcja.
Trafiają się też fanatycy z Sochaczewa. 195/65/15 i do tego zmiana zacisku na mniejszy, żeby wszedł pod felgę:
No chyba, że kolega mieszka w Kłodzku, Wiśle czy jakiejś Cisnej, wtedy jest to jedyna opcja.
Trafiają się też fanatycy z Sochaczewa. 195/65/15 i do tego zmiana zacisku na mniejszy, żeby wszedł pod felgę:
225/40/18 ....
polecić mogę Michelin Pilot Alpin 3 ,ContiWinterContact TS 830
polecić mogę Michelin Pilot Alpin 3 ,ContiWinterContact TS 830
najwazniejsze, ze R 4-motion ma to i na slikach zima poleci
tylko .: R32
Nakręć w takim razie jak taka eRka idzie zimą na slicku Będę pierwszą osobą, która doceni twój kunszt reżysera
2015 - ... Mocy przybywaj?
Tylko co to za jazda? Od siebie polecam michelin alpin i dunlop winter sport 3dRokoś pisze:to i na slikach zima polec
Patrz w lusterka! Nieoznakowane radiowozy są wszędzie